Aniversare

Distribuie pe:

Cu toată afecțiunea au fost lângă noi soțiile celor care le mai avem, precum și soția unui coleg târgumureșean, nu demult, decedat.

Cei prezenți la această întâlnire au fost: Suciu Nicolae din Cluj, Denuța Gheorghiu din Brașov, Ionel Muntean și Călin Ceontea, târgumureșeni.

Nu pot încheia fără a nu le face o propunere celor care „vin", absolvenți ai Colegiului, de a se revedea periodic, convins fiind că nu vor regreta.

Da! O aniversare cu mai multe semnificații pentru noi, cei care, acum 67 de ani, am absolvit Liceul de băieți nr. 1 (azi Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian") și anume, colegiul sărbătorește în octombrie o sută de ani de existență, o sărbătoare ce va rămâne înscrisă cu litere de aur în istoria instituției, pentru noi, cei prezenți în iunie a.c., de asemenea, o sărbătoare pentru că ne revedem după atâția ani de la absolvire și, în ultimul rând, o sărbătoare pentru faptul că la acești ani (fiecare dintre noi trecuți de 85) să avem curajul de a ne reîntâlni, tradiția fiind respectată. Această introducere cam lungă în felul ei vine ca o explicație a faptului că vârsta își spune cuvântul și apoi pentru că asemenea evenimente nu pot fi trecute cu vederea, odată ce ele mai pot fi trăite.

Și acum câteva cuvinte despre derularea evenimentului.

Principalele subiecte au fost legate de afecțiunile (bolile) pe care fiecare dintre noi le are, despre viața pe care o duce, despre nepoți și, nu în ultimul rând, despre posibilele trăiri pe care ni le va oferi viitorul apropiat sau cât se poate de îndepărtat.

 

Lasă un comentariu