„Analiza situației gravidelor, mamelor și copiilor din mediul rural"

Distribuie pe:

„Salvați Copiii", filiala Mureș, a organizat, la sfârșitul lunii trecute, dezbaterea privind ,,Analiza situației gravidelor, mamelor și copiilor din mediul rural".

La eveniment, găzduit de Hotelul Grand din Târgu-Mureș, au participat actori-cheie, implicați în asistența gravidei și a copilului, reprezentanți ai autorităților, medici, asistenți medicali, moașe, dar și specialiști în educație, administrație publică, reprezentanți ai mass-media și ai societății civile.

„România rămâne țara cu cea mai mare rată a mortalității infantile din țările UE27, dublă față de media europeană, cu 10% din nașteri la minore, cu aproximativ 10% din totalul avorturilor înregistrate la fetele de 15-19 ani, cu un deficit nutrițional sever la copilul sub 5 ani, ajungând la 10,4%.

Femeia și copilul trebuie să devină o prioritate a politicilor de sănătate publică și vă invităm să găsim, împreună cu cei mai buni specialiști, soluții eficiente pentru asigurarea fluenței serviciilor, accesul la informații corecte, integrarea serviciilor medicale primare cu cele de specialitate, dar și cu cele de protecție socială și de educație pentru sănătate", preciza Meda Neagoe, președinte „Salvați Copiii" Mureș. Domnia sa adăuga și că raportul de cercetare „Analiza situației gravidelor, mamelor și copiilor din mediul rural", lansat cu prilejul dezbaterii, relevă că mai sunt mulți pași de făcut până la această integrare. 

Lasă un comentariu