Salvare miraculoasă: FOTBALIȘTII JUNIORI ȘI ANTRENORUL LOR AU FOST SCOȘI DIN PEȘTERĂ!

Distribuie pe:

Operațiunea de salvare a celor 13 persoane captive în peștera din Thailanda, care a ținut cu sufletul la gură întreaga lume, s-a încheiat cu succes. Toți membrii echipei de fotbal și antrenorul au fost scoși la suprafață până la 10 iulie 2018, însă ei nu se vor putea reîntoarce la familiile lor, decât după o perioadă petrecută în carantină.

„Peșterile sunt locuri pline de bacterii și virusuri, iar medicii se vor asigura că cei 12 copii și antrenorul lor nu au fost infectați în decursul perioadei petrecute în subteran. Principala grijă este reprezentată de prezența liliecilor în peșteri, aceste animale putând transmite diferite boli infecțioase, inclusiv turbare.

Momentan nu se știe dacă membrii echipei de fotbal au fost expuși liliecilor din peșteră. Dacă medicii vor suspecta orice contact cu o astfel de creatură, copiilor și antrenorului le va fi administrat un vaccin pentru prevenirea infecției cu rabie. De asemenea, și dejecțiile liliecilor reprezintă o problemă. Anumite tipuri de fungi se pot dezvolta în fecalele de liliac, iar inhalarea sporilor poate duce la infecții pulmonare precum criptocoză sau histoplasmoză.

Unele dintre simptomele acestor afecțiuni s-ar putea să nu apară în timpul pe care băieții îl vor petrece în carantină. În unele cazuri poate dura luni sau ani până când fungii ajung să producă probleme.

O altă problemă este reprezentată de leptospiroză, o infecție bacteriană care poate provoca sângerare în interiorul plămânilor, sau meningită", declară specialiștii de la Centrul de Securitate al Sănătății din Baltimore, citați de descopera.ro.

Reamintim că cei 12 băieți, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, și antrenorul lor, în vârstă de 25 de ani, au rămas blocați în data de 23 iunie a.c., în interiorul peșterii Tham Luang din nordul Thailandei, în urma unei ploi torențiale, și au fost descoperiți în viață după 9 zile de izolare totală.

Operațiunea de salvare a fost foarte dificilă, din cauza nivelului ridicat al apei din peșteră. La salvarea tinerilor au participat peste 1.000 de persoane, printre care și specialiști din China, Myanmar, Laos, Australia, Marea Britanie și Statele Unite.

Lasă un comentariu