DECLARAȚIA UNICĂ POATE FI DEPUSĂ PÂNĂ LA 31 IULIE

Distribuie pe:

În ședința de joi, 12 iulie 2018, la solicitarea Ministerului Finanțelor, Guvernul a aprobat un proiect de ordonanță de urgență pentru prelungirea termenului de depunere a Declarației Unice, motivul invocat fiind funcționarea cu întreruperi a serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV), din cauza infrastructurii IT învechite a ANAF.

Astfel, termenul limită pentru depunerea Declarației Unice a fost prelungit de la 16 iulie inclusiv (având în vedere că 15 iulie este zi nelucrătoare) până la data de 31 iulie.

Reamintim că Declarația Unică trebuie depusă de către persoanele care au obligația declarării veniturilor realizate din România sau (și) din străinătate în anul 2017 și de către persoanele care au obligația declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declarației online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminuează impozitul pe venitul net anual plătit și se aplică corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Declarația se poate depune și pe suport de hârtie la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro.

Lasă un comentariu