De ce nu ar trebui să depozitezi niciodată laptele pe primul raft al frigiderului

Distribuie pe:

Depozitarea incorectă a alimentelor poate avea consecințe asupra stării de sănătate, atenționează experții, iar rafturile pe care sunt depozitate alimentele pot fi un element esențial în organizarea corectă a frigiderului.

Bucătarul Daniel Norton a dezvăluit care sunt cele mai bune locuri pentru a depozita alimentele și care trebuie evitate, scrie CSID. Cei mai mulți oameni știu că fiecare raft al frigiderului are temperaturi diferite, dar nu își dau seama de faptul că depozitarea incorectă le poate afecta sănătatea și bugetul.

Rafturile de mai sus sau cele de pe ușa frigiderului au temperaturi mai scăzute decât restul spațiilor. În consecință, aceste spații sunt cel mai puțin indicate pentru a păstra alimente care au nevoie de temperaturi mai ridicate.

Printre aceste alimente se numără laptele și carnea crudă, care trebuie păstrate la o anumită temperatură pentru a evita înmulțirea bacteriilor. Orezul, cerealele și condimentele conțin o bacterie responsabilă pentru două din cinci cazuri de intoxicație alimentară, care provoacă greață, stări de comă și diaree. Orezul gătit trebuie aruncat dacă a stat mai mult de trei zile în frigider.

Dacă locul este potrivit pentru fiecare aliment, acestea vor rezista mai mult timp și pot fi evitate posibile infecții alimentare, scrie CSID.

În frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E. coli și listeria, potrivit unui studiu realizat de Agenția de Standarde Alimentare din Marea Britanie.

Diferitele tipuri de brânză ar trebui să stea separat de alte alimente în frigider, precum pateul sau macroul afumat. Brânza ar trebui păstrată în cutii, pentru ca listeria din aceasta să nu intre în contact cu alte produse din frigider.

 Cartofii sau alimentele bogate în amidon nu ar trebui păstrate în frigider deoarece amidonul din ele este transformat în zahăr. Când este vorba despre cartofi fierți sau prăjiți, aceste zaharuri se combină cu aspargină și produc o substanță chimică acrilamidă, considerată dăunător pentru sănătate.

Acrilamida se găsește și în hârtie, plastic și coloranți alimentari. Substanța a fost asociată cu diferite afecțiuni, printre care și cancerul, potrivit site-ului cancer.gov.

Sursa: „Gândul"

 

Lasă un comentariu