VINERI SPRE SÂMBĂTĂ, CEA MAI LUNGĂ ECLIPSĂ DE LUNĂ DIN ACEST SECOL!

Distribuie pe:

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu", din București, informează că, în noaptea de vineri spre sâmbătă (27 spre 28 iulie 2018), va avea loc cea mai lungă eclipsă de lună a secolului!

„Dacă va fi senin, fenomenul va putea fi observat oriunde în România. Cea mai spectaculoasă parte a eclipsei va fi intrarea ei în umbră și traversarea ei, fenomene ce pot fi văzute în totalitate din România. Intrarea în penumbră, momentul care este considerat începutul eclipsei, se va produce vineri, la ora 20,14, când luna se va afla sub orizont. Pentru România, luna va răsări la ora 20,37.

După răsăritul lunii, intrarea în umbră a acesteia va începe la 21,24, oră de la care se va putea vedea cum marginea stângă a satelitului va deveni mai puțin strălucitoare decât restul discului. După numai o oră, luna se va afla în totalitate în umbra Terrei, moment care se produce la ora 22,29. De atunci, tot discul se va afla scufundat în umbră, căpătând nuanțe de la portocaliu la cărămiziu. Maxima eclipsei, când luna se află cel mai aproape de centrul umbrei, se va produce la ora 23,22.

Totalitatea eclipsei durează 103 minute, aceasta fiind cea mai lungă din secolul 21, însă la diferență mică de eclipsele din 26 iunie 2029 și 7 iulie 2047, care vor avea totalități cu durata de 102 minute.

La ora 00,13, luna va începe să iasă din umbră, totalitatea luând sfârșit, iar, la 01,19, satelitul va ieși complet din umbră, fiind mai deschis la culoare, probabil gălbui în partea din dreapta jos a discului.

Eclipsa se va încheia la ora 02,29, cu ieșirea lunii din penumbra pământului. Fenomenul va putea fi observat din Europa, Africa, Rusia, Asia, Australia, dar nu va fi vizibil din America de Nord și de Sud, Japonia și o parte din Rusia", precizează Observatorul Astronomic, într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, astrologica.ro consideră că această eclipsă totală de lună va fi influențată de energia planetei Marte, provocându-ne din punct de vedere emoțional la cote neobișnuit de înalte.

În sens negativ, energia lui Marte este cea a furiei și frustării, de aceea este posibil să reacționăm impulsiv și irațional. Totuși, să ne eliberăm de furie și să ne manifestăm această pornire nu este neapărat un lucru rău, mai ales dacă o facem într-un mod conștient și asumat.

Manifestarea furiei într-un mod conștient înseamnă evoluție și o trecere de la o vibrație mai joasă la o vibrație mai înaltă. Manifestarea furiei înseamnă să nu ne mai privim precum niște victime, ci să ne revendicăm autenticitatea și puterea interioară, așa încât, atunci când este trăită conștient, această energie produce mari transformări pozitive în viețile noastre.

Eclipsa totală de lună ne va oferi momente în care ne vom găsi motivația interioară și ne vom da seama ce ne dorim cu adevărat pentru viața noastră și ce e mai bine pentru noi. 

Lasă un comentariu