Cartea aniversară a Leontinei Pop

Distribuie pe:

Din spațiul mirific al Ardealului, dintr-o comună de munte - Hodac, avea să răsară pe lume cea care va deveni peste timp o regină a muzicii populare românești, distinsa doamnă Leontina Pop. Mult îndrăgita noastră interpretă de muzică populară românească a încântat, de-a lungul anilor, sufletele românilor de pretutindeni prin originalitatea, acuratețea și măiestria cu care a știut să modeleze folclorul românesc, ducându-l până la rang de virtute. Glasul reputatei artiste Leontina Pop a răsunat în chip divin pe marile scene ale lumii întregi, aducând faimă și cinste locurilor sale natele din Hodac, plaiurilor mureșene, țării noastre și folclorului nostru românesc.

În anul 2010, doamna Leontina Pop a realizat cartea autobiografică „Am plecat copil în lume, Cântecu' mi-a dat un nume". Iată, doamnia sa vine acum în fața inimilor și sufletelor noastre cu ediția a doua a acestei cărți, revizuită și mult adăugită. Această carte este una cu caracter aniversar, pentru că distinsa interpretă a cântecului popular românesc a împlinit 60 de ani de viață și aniversează, totodată, și 40 de ani de carieră artistică de foarte mare succes. Distinsa doamnă Leontina Pop a dorit să mai facă o bucurie publicului care o îndrăgește enorm. S-a gândit să-și deschidă sufletul și să dezvăluie amănunte din viața domniei sale, precum și din culisele strălucitoarei sale cariere. Și a reușit cu deplin succes și profund profesionalism. Interpreta Leontina Pop este autoarea acestei lucrări memorabile, aș zice o autobiografie-album. Este scrisă în această carte viața și cariera sa în cuvinte și imagini. Autoarea a reușit să surprindă cele mai importante momente din viața sa, precum și din cariera sa deosebită, carieră în care a îmbrățișat cântecul și l-a propovăduit cu mare artă publicului iubitor de frumos.

Referindu-ne la prima parte a cărții, cea care a fost tipărită în anul 2010 și care cuprinde activitatea domniei sale de până atunci, constatăm că artista a cântat în paginile cărții, în primul rând, leagănul copilăriei sale, mirifica localitate Hodac de pe Valea Gurghiului. Artista își amintește cu emoție de frumoșii ani de liceu pe care îi prezintă în mod deosebit. Vorbește apoi despre începutul carierei sale care s-a dovedit a fi una de un mare succes. Distinsa doamnă alocă pagini importante din lucrare, familiei sale, de care se bucură cu totul și cu totul în mod deosebit. Căsătorită cu alesul inimii sale, soțul Alexandru și având un fiu - Alexandru Bogdan, mult îndrăgita noastră interpretă a îmbinat în mod armonios viața de familie cu aceea de artistă celebră. Pagini importante din această lucrare sunt dedicate turneelor în țară și în străinătate (extrem de multe) pe care artista le-a avut de-a lungul timpului. Apoi sunt prezentate aparițiile discografice ale domniei sale, aparițiile la diferite posturi de televiziune, aniversări și spectacole extraordinare cu ocazia lansării albumelor sale, sunt prezentate diplomele și premiile pe care le-a primit, de asemenea artista își exprimă bucuria că Dumnezeu a binecuvântat-o și a înzestrat-o cu darul cântării pricesnelor și colindelor. O aplecare deosebită dovedește autoarea și asupra anilor de facultate. Apar în acest volum și cântece din repertoriul Leontinei Pop. Sunt menționate, de asemenea, gânduri despre artistă exprimate de cei dragi și apropiați: membrii familiei, colegii de cântec, realizatori de emisiuni de televiziune, prieteni, cunoscuți.

Referindu-ne la partea a doua a acestei cărți, care cuprinde activitatea sa din anii 2010-2018, o vedem pe Leontina Pop și mai fericită, pentru că, iată, acum este și soacră și bunică. I-a dat Dumnezeu o noră nemaipomenită - Andra, și o nepoată fără de egal - Alessia Maria. În această parte a doua a cărții, Leontina Pop vorbește, tot prin cuvinte și imagini, de evenimente extrem de importante din viața și cariera sa precum: lansarea cărții autobiografice (partea I), momentul fericit când a devenit soacră și apoi bunică, botezul nepoatei Alessia Maria, aniversarea a 35 de ani de carieră artistică, precizări, împliniri și neîmpliniri, poezie dedicată mamei sale Rusanda, vizita la Madrid-Spania în 2016, momentele decernării distincțiilor Ordinul și Crucea (Credință și Unire) și Fibula de la Suseni, Crăciunul și Revelionul cu toată familia reunită la Kleve-Germania și multe altele. Sunt cuprinse, de asemenea, foarte multe imagini, pozele diplomelor și distincțiilor primite, texte ale cântecelor folclorice.

Autoarea acestui volum a ținut ca în cadrul fiecărei etape a vieții prezentată, aceasta să fie ilustrată cu fotografii color. Astfel că, prezentul volum conține un număr foarte mare de ilustrații cum rar se poate vedea într-o carte. Lucrarea se încheie cu câteva gânduri ale autoarei, din care reiese încă o dată valoarea umană și profesionalismul desăvârșit întruchipate în chip armonios în personalitatea doamnei Leontina Pop. Cu mare drag, invităm publicul iubitor de cântec, admiratorii doamnei Leontina Pop să citească această carte pentru a afla mai multe lucruri despre îndrăgita noastră artistă.

Stimată doamnă, Leontina Pop, vă felicităm din suflet pentru realizarea acestei cărți, precum și pentru toată activitatea desfășurată de-a lungul anilor, pentru cariera strălucită, plină de realizări multiple și succese remarcabile și vă dorim multă sănătate și ajutor de la Dumnezeu în toate demersurile viitoare și să încântați mulți, mulți ani de acum înainte, sufletele românilor cu muzica dumneavoastră extraordinară.

Lasă un comentariu