Inteligența ciorilor australiene

Distribuie pe:

Corvidele, grupul din care fac parte și ciorile, sunt renumite pentru capacitatea lor de a rezolva probleme. Ciorile australiene sunt atât de inteligente încât au învățat cum să ocolească otrava din broasca din specia Rhinella marina.

Broasca cu pricina a fost adusă în Australia din America Centrală și de Sud în 1935, într-o încercare de a controla populația de cărăbuși care distrug culturile de zahăr, scrie Alert. Cum era de așteptat, lucrurile nu au mers tocmai bine. Carnea este otrăvitoare și broaștele mănâncă multe lucruri. Astfel, populația s-a înmulțit și s-au răspândit, în mare parte, în nord-estului continentului, în detrimentul celorlalte specii, atât de prădători cât și de prăzi. Astăzi, există programe care dresează animalele domestice și de companie să evite aceste broaște, dar ciorile australiene (Corvus orru) nu au nevoie de așa ceva.

“Ciorile evită contactul cu broasca prin apucarea ei de membre sau de sprânceană, evitând trunchiul și zonele periculoase”, a precizat Steve Wilson, fotograf la Australian Geographic. “Aceste păsări deștepte au învățat să le rostogolească pentru a sta pe spate. Ciorile știu ce părți să mănânce și cum să ajungă la ele fără să contacteze părțile letale”.

(sursa: descoperă )

 

Lasă un comentariu