Pocloșul n-a fost atât de neglijat de acum 19 ani!

Distribuie pe:

Povestea Pocloșului o cunoaștem foarte bine, pentru că ziarul nostru s-a preocupat în mod special pentru ca acestui canal, care traversează municipiul reședință de județ, să i se acorde atenția cuvenită.

Comisia mixtă județeană pentru asigurarea curățeniei, liniștii și ordinii publice, constituită la acea vreme prin ordinul prefectului Dorin Florea, a reușit să aducă la masa tratativelor Primăria (condusă la acea vreme de Fodor Imre) și Direcția Apelor, care, în cele din urmă, au găsit soluții de colaborare. Astfel, în primăvara anului 2000, noul primar, Dorin Florea, a trecut la decolmatarea și igienizarea albiei pârâului, fapt apreciat de cetățenii orașului.

Lucrurile au mers, pe urmă, din oficiu, prin implicarea Apelor Române, acțiunea fiind descurajată apoi de accidentul de la podul din strada Budai Nagy Antal de acum 2 ani, pentru ca anul acesta să vorbim chiar de o abandonare a acțiunii, neștiind cauzele exacte ale acestei decizii.

Ca urmare, albia pârâului arată execrabil, năpădită de buruieni și de nămol, de mătasea broaștei, asezonate cu murdării aruncate de cetățeni, transformând acest traseu urban al Pocloșului într-o oază a țânțarilor și mirosurilor urâte.

La insistențele ziarului nostru, în ultima vreme, Apele Române au început, timid, ceva lucrări de igienizare, prin înlăturarea parțială a buruienilor de pe maluri și fundul albiei, dar fără decolmatarea acesteia rezultatul este nul.

Așadar, sperăm că Primăria și Apele Române își vor da din nou mâna și vor executa toate lucrările necesare unei întrețineri civilizate a cursului Pocloșului, cu precizarea că menținerea ulterioară a curățeniei albiei să constituie o preocupare mai atentă a Poliției locale. 

Lasă un comentariu