SALONUL DE CARTE BOOKFEST - Ediția a V-a -

Distribuie pe:

La Teatrul Național din Târgu-Mureș s-a deschis cea de-a cincea ediție a salonului de carte Bookfest. Pentru detalii, iată ce ne-a declarat Mihai Mitrică, jurnalist și unul dintre organizatorii celei de a cincea ediții a salonului de carte Bookfest deschis la Târgu-Mureș.

- Sunt directorul de carte Bookfest și ne aflăm la cea de-a cincea ediție a salonului de carte Bookfest din localitatea dumneavoastră. Ea a început la 20 septembrie 2018 și s-a încheiat duminică, 23 septembrie. Este al treilea Bookfest pe care îl facem în această toamnă. Am început la Chișinău, la sfârșitul lunii august, apoi la începutul acestei luni am fost la Cluj-Napoca, iar după ce se termină Bookfestul de la Târgu-Mureș vom merge la Iași, la începutul lunii octombrie. La sfârșitul lunii octombrie vom fi la Brașov. Așadar, suntem chiar la mijlocul caravanei anului de carte Bookfest.

- Câte edituri au participat la cea de-a cincea ediție de la Târgu-Mureș?

- Am avut 23 de edituri, numărul fiind cu mult mai mare pentru că în unele standuri au fost reprezentate foarte multe edituri. Un stand a fost dedicat autorilor locali, ceea ce e o premieră pe care o vrem permanentizată.

- Ați mai organizat concursuri cu prilejul acestei ediții de la Târgu-Mureș?

- A fost concurs cu premii pentru public care s-a păstrat și în acest an. Au fost așteptați vreo 60 de câștigători, după cunoștințele mele.

- Cine a participat din partea autorităților locale la deschidere?

- La ceremonia de deschidere a participat președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, împreună cu Claudiu Maior, consilier al primarului, iar ziua a început cu Ducu Bertzi în concert, de la ora 19.00.

Lasă un comentariu