Mureșeni în vizită în Franța

Distribuie pe:

În acest an, patru mureșeni au făcut o vacanță de neuitat în Franța. Este vorba de prof. dr. Raduly Daniel, profesoara Raduly Dana și copiii lor: Cezara și Șerban. Aceștia au onorat invitația prietenilor lor, și ei profesori în Franța: Martial Le Page și, soția acestuia, Annie Le Page. După câteva ore cu avionul, din Cluj-Napoca, cei patru au aterizat pe aeroportul Beauvais, în apropiere de Paris.

Și așa, cum stă bine unei gazde, musafirii români au fost duși în vizită la câteva obiective de interes. Primul popas l-au făcut în Bretagne cu capitala la Rennes, unde au petrecut o după amiază plăcută. Apoi, a urmat vizitarea centralei energetice, Castelul Fort La Latte, Situl arheologic Menhirele din Monteneuf, Grand Aquarium de Saint Malo, un obiectiv turistic obligatoriu pentru familiile cu copii, unde pot fi admirate sute de specii de pești și viețuitoare marine și se pot face scufundări marine cu batiscaful, locuri frumoase care le vor rămâne în minte toată viața.

A urmat vizitarea unor orașe ca Nantes, capitala regiunii Loire Atlantique, cât și alte orașe de interes pentru cei patru vizitatori. Una din cele mai frumoase zile petrecute, a fost cea de la Parcul de distracții Puy du Fou, considerat unul din cele mai interesante din lume. Vizitatorii au nevoie de cel puțin trei zile pentru a descoperi tot ce oferă acest parc etc.

Au fost zile frumoase și de neuitat, petrecute la prietenii care s-au bucurat de cele aduse: ca zacusca, palinca de prune, alte cadouri tradiționale extrem de apreciate și pe care ei le cunoșteau deja din vizita lor în România.

 

Lasă un comentariu