DAR DIN DAR

Distribuie pe:

În cursul săptămânii trecute s-a derulat campania națională socială ,,Săptămâna legumelor și a fructelor donate'', care constă în strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari implicați în programul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) și donarea lor familiilor aflate în difi-cultate sau unor instituții sociale.

Scopul acesteia este de a sensibiliza elevii și profesorii din unitățile de învățământ cu privire la situația dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente.

Școala Gimnazială Dacia este una dintre unitățile de învățământ târgumureșene care s-a implicat în această campanie, susținând prin proiectele sale voluntariatul, acțiune care dezvoltă la elevi responsabilitatea, implicarea și calitățile personale, precum respectul, sensibilitatea și empatia.

Campania a fost un real succes, elevii școlii noastre, împreună cu preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 (structură a Școlii Gimnaziale “Dacia”), reușind să adune peste 900 de kilograme de fructe și legume, care au fost donate celor care au avut nevoie de acest sprijin: Centrul “Sfântul Dumitru” din Sângeru de Pădure, Casa de tip familial “Sfântul Gheorghe” din Sâncraiul de Mureș și Serviciul de intervenție în regim de urgență din Târgu-Mureș.

Activitatea nu ar fi putut avea loc fără sprijinul elevilor, părinților și cadrelor didactice, care au dat dovadă de solidaritate, bunătate și prețuire față de copiii aflați în dificultate, așa că, pe această cale, le mulțumim încă o dată: Chapeau!

 

Lasă un comentariu