PROIECTUL ȘTIINȚIFIC “UN SINGUR PĂMÂNT”, EDIȚIA A III-A , TÂRNĂVENI, 27-28 NOIEMBRIE 2018

Distribuie pe:

În perioada 27-28 noiembrie 2018, în cadrul LICEULUI TEHNOLOGIC TÂRNĂVENI s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Proiectului științific “UN SINGUR PĂMÂNT”, înscris în C.A.E.J., coordonat de: director prof. Păcurar Viorel, director adj. prof. Medrea Olimpiu, prof. Bogdan Mirela, prof. Chiș Elena, prof. Corpade Lucian, prof. Mathe Maria, prof. Mihăilescu Luminița și prof. Podar Mihaela. În buna derulare a proiectului s-a implicat și domnul prof. Benyovszky Ioan.

Scopul acestui proiect constă în stimularea creativității științifice și tehnice a elevilor în școală și încurajarea elevilor să-și dezvolte modele proprii de explorare, investigare și exprimare, în contextul dezvoltării durabile.

Evaluarea activităților a fost făcută de un juriu format din cadre didactice reprezentante ale școlilor partenere.

În cadrul proiectului s-au desfășurat activitățile:

* “Spațiul urban ca palimpsest” expoziție - concurs de colaj foto, la care au participat 15 elevi de la LICEUL TEHNOLOGIC TÂRNĂVENI, coordonați de profesorii inițiatori ai proiectului, 10 elevi de la COLEGIUL ECONOMIC HAJDUSZABOSZLO-UNGARIA, coordonați de profesorii Biri Imre și Kerekgyarto Tamás, și elevi coordonați de domnul profesor Gagy Zoltán și de doamna profesoară Țîra Marina, de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ “TRAIAN”. Elevii au realizat colaje foto reprezentând aspecte din mediul urban, pentru a înțelege faptul că orașul este un produs cultural, producător la rândul său de cultură, dar și pentru construirea unei culturi vizuale legate de tematica urbană.

* Concurs de lego - roboți, cu participarea unei echipe de 10 elevi, coordonați de profesorii Biri Imre, si Kerekgyarto Tamás de la COLEGIUL ECONOMIC HAJDUSZABOSZLO-UNGARIA, și a unei echipe de 15 elevi de la LICEUL TEHNOLOGIC TÂRNĂVENI, coordonați de profesorii inițiatori ai proiectului.

Elevii de la COLEGIUL ECONOMIC HAJDUSZABOSZLO-UNGARIA au prezentat modul de construcție și funcționare al roboților, au făcut demonstrații cu roboți, prilej cu care au răspuns la întrebările venite din partea participanților. A fost o activitate interactivă, în care s-a promovat creativitatea, curiozitatea intelectuală, cunoștințele tehnice, în care elevii au comunicat și relaționat foarte bine.

În cadrul concursului s-au remarcat prin ingeniozitate, îndemânare și viteză elevii clasei a X-a C, specializarea Tehnician proiectant CAD, elevii clasei a X-a D, profil Mecanic auto, dar și elevii din clasa a IX-a C, specializarea Electromecanică.

* “The story of our town” - prezentare powerpoint - Monografia orașului, activitate coordonată de doamna profesoară Mihăilescu Luminița, cu participarea elevilor din clasele a XII-a C și a IX-a C de la LICEUL TEHNOLOGIC TÂRNĂVENI, și a elevilor de la COLEGIUL ECONOMIC HAJDUSZABOSZLO - UNGARIA.

Activitatea a debutat cu colectarea și selectarea unor informații despre orașul Târnăveni, cu scopul de a redacta o scurtă monografie a urbei, urmată de o prezentare powerpoint în limba engleză, promovând în acest fel interdisciplinaritatea, apoi de o dezbatere. Temele aduse în discuție au fost importanța și însemnătatea cunoașterii istoriei orașului, participanții împărtășind păreri și impresii .

Toate activitățile s-au desfășurat într-o atmosferă relaxantă, plină de bucurie și energie pozitivă. Elevii au avut posibilitatea să interacționeze cu colegii lor din școală și de la alte școli, să învețe unii de la ceilalți, fiind foarte receptivi la tot ceea ce înseamnă nou în tehnică.

Atât elevii, cât și profesorii participanți au fost încântați de acest eveniment, dorindu-și continuarea unor astfel de proiecte și activități.

 

Lasă un comentariu