ÎN AȘTEPTAREA VALIDĂRII PACTULUI PENTRU MIGRAȚIE: “POPORUL ROMÂN N-A FOST CONSULTAT, INSTITUȚIILE ROMÂNEȘTI N-AU FOST CONSULTATE...”

Distribuie pe:

După protestele de la finele lui noiembrie și începutul acestei luni, duminică, 16 decembrie, la ora 15, la București, are loc un nou marș de protest împotriva aderării României la Pactul pentru Migrație, semnat și de țara noastră, la reuniunea interguvernamentală de la Marrrakesh.

Marșul este organizat de Asociația Făția Ortodoxă, al cărei reprezentant, Pompiliu Diplan, a explicat (activenews.ro) motivele pentru care entitățile pe care le reprezintă nu sunt de acord cu documentul, precizând, totodată, că acțiunea nu are caracter politic și nu servește vreun interes electoral.

“Ce înseamnă acest Pact? Înseamnă noi drepturi, ca niște drepturi ale omului, pentru acest nou personaj din istoria omenirii care se cheamă migrantul. Ceea ce se întâmplă la Marrakesh este că se încearcă introducerea unei carte a ONU, așa cum este Carta Drepturilor Omului, astfel că din neconstituțional, potrivnic suveranității țărilor, acest pact să devină supraconstituțional. Constituțiile țărilor vor trebui adaptate noilor condiții. Noi nu suntem de acord cu așa ceva. Poporul român n-a fost consultat, instituțiile românești n-au fost consultate, în afară de Meleșcanu și Klaus Werner Iohannis, care pare că au semnat ca-n Eugen Barbu: Spune-mi moșule cum se fură, noaptea, caii pe fulgerătură. Deci e inadmisibil să primim o astfel de lovitură, împotriva suveranității țării noastre, pe sub apă.

Suntem într-un context în care, cele mai spectaculoase filme pe care le vedem pe facebook sunt violurile, atentatele și manifestațiile anomice din țările occidentale care au făcut greșeala să fie gazde unor astfel de imigranți.

Imigranții musulmani nu au vocație de musafiri, dar nu au vocație nici de gazdă. În aceste condiții, orice societate care se apucă să-i primească și cu stânga și cu dreapta, dar mai ales cu stânga, comite un act de sinucidere. Noi nu vrem să facem parte din această sinucidere națională. Noi avem copii de crescut, vrem să-i creștem în cultura românească, vrem să-i creștem după datinile noastre. Dacă nu în datini, măcar normal, fără atentate. Apropo de atentate: un imigrant este cel care a comis atentatul de acum două zile, cu patru morți și toți - atât la Nisa, la München sau la Strasbourg - sunt la a doua, a treia generație de imigranți. E cea mai clară dovadă că acești oameni nu se integrează.

Or să pretinzi, cum fac neo-marxiștii, că noi o să-i integrăm, să le acordăm asistență socială, este cea mai mare ipocrizie (...). Toate partidele noastre se declară patriotice, iubitoare de țară, dar când este vorba despre o astfel de cauză, se comport cu organizațiile noastre exact ca pe vremuri la Referendum, atunci când s-a folosit boicotul.

Acest marș nu aparține nimănui, nu ne pregătim pentru alegeri, nu vrem să candidăm la europarlamentare, nu candidăm la postul de prim-ministru, noi vrem să protestăm pentru o cauză națională”, a declarat Diplan, precizând că, dacă România nu se retrage din acest Pact, “va trebui să luptăm în continuare ca să nu fie ratificat de Parlament”, notează sursa citată.

Reamintim că SUA, Italia, Israel, Austria, Australia, Elveția, Ungaria, Cehia, Croația, Polonia și Slovacia au refuzat semnarea Pactului. Acestor țări li se va alătura Brazilia, începând de la 1 ianuarie 2019, a anunțat viitorul șef al diplomației, Ernesto Araujo. Acesta a postat pe o rețea de socializare că “imigrația este binevenită, dar nu în mod nediscriminatoriu. Ea trebuie să fie în serviciul intereselor naționale și coeziunii din fiecare societate. Imigrația nu trebuie tratată ca un subiect global, ci în acord cu realitatea și suveranitatea fiecărui stat”. Demersul oficialului este văzut ca o manifestare firească a dorinței executivului brazilian de a se alinia la politica SUA privind migrația.

Interesant este faptul că, în fața nemulțumirilor și “nesupunerii” unor state față de prevederile Pactului, Ministerul de Externe al Germaniei a prezentat textul documentului “în culori pastelate”, susținând că el nu impune restricții în materie de drept constituțional și nu aduce atingere suveranității statelor semnatare, poziție agreată și de MAE român, într-o declarație mai degrabă laconică a ministrului Meleșcanu. Această abordare “edulcorată” a fost, însă, desființată de însuși secretarul general al ONU, Antonio Gutteres, care “a scăpat porumbelul din gură”, recunoscând că, în realitate, aducerea a milioane de persoane din Africa și Orientul Mijlociu are ca scop înlocuirea deficitului de populație din Europa: “În multe locuri unde fertilitatea este în scădere și speranța de viață crește, economia va stagna și oamenii vor avea de suferit în absența migrației. Este evident că țările cele mai dezvoltate au nevoie de migranți pentru un spectru larg de roluri vitale, de la îngrijirea persoanelor în vârstă la prevenirea colapsului serviciilor medicale”, a declarat Gutteres (agerpres.ro), precizând, conciliant, că “migrațiie fac parte integrantă din globalizare, legând între ele societățile unei aceleiași regiuni și o regiune de alta, și făcând din noi, toți, țări de origine, de tranzit și de destinație”.

Reamintim că pactul Global pentru Migrație va fi validat de ONU miercuri, 19 decembrie, la New York.

Lasă un comentariu