TÂRGUMUREȘEANCA IOANA MARCELA BRÎNZAC - “STUDENTUL ANULUI ÎN ROMÂNIA”!

Distribuie pe:

Tineri români cu rezultate academice și extracurriculare de excepție din țară și de peste hotare au fost premiați în cadrul celei de-a X-a ediții a Galei Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), care a avut loc marți, în Aula Universității Politehnica din București, informează agerpres.ro.

Câștigătoare la categoria Studentul anului în România a fost desemnată Ioana Marcela Brînzac, de la Universitatea de Medicină, Farmacie și Științe Tehnologice din Târgu Mureș.

Prezent la manifestare, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a afirmat că prin forța studenților s-a construit România Mare iar Unirea au făcut-o și studenții, alături de dascălii lor: “Cei care au dat entuziasmul extraordinar și forță au fost tinerii și mai ales studenții (...). Prin forța stu-denților s-a construit România Mare sau România întregită. Unirea au făcut-o și studenții, alături de dascălii lor, pentru că universitatea înseamnă comunitatea magiștrilor și discipolilor”.

Gazda evenimentului, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a amintit că Politehnica a intrat în cel de-al doilea secol de viață și a subliniat importanța comunității formate în această instituție de învățământ, mai notează sursa citată.

Sursa foto: Facebook

Lasă un comentariu