A CUI ESTE BANCA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI?

Distribuie pe:

În ultimele zile, a început o dispută publică pe tema ROBOR între reprezentanții din Parlament și cei ai Băncii Naționale a României (B.N.R.).

Purtătorul de vorbe al B.N.R. susține că sunt multe confuzii în legătură cu indicele ROBOR și modalitățile lui transparente de calcul.

Pentru a fi înlăturate confuziile care duc la jefuirea românilor datori la bănci și pentru a afla adevărul este necesar ca eternul guvernator al B.N.R., domnul Mugur Isărescu, să fie invitat în plenul Parlamentului și rugat să răspundă, cel puțin, la următoarele întrebări:

- Cât este acum rezerva valutară a României, cum a fost și cum este valorificată în interesul Poporului Român?

- Cât din rezerva valutară a Poporului Român a fost plasată anual, în perioada 2000-2018, în bănci străine și la ce dobândă?

- De ce și unde a fost plasată în străinătate rezerva de aur a Poporului Român aflată în administrarea B.N.R. și ce profit anual s-a obținut, în perioada 1990-2018, sub conducerea aceluiași guvernator Isărescu?

- Care este structura acționariatului la Banca Națională a României?

- Statul Român are o reprezentare de 13% sau de 17% în capitalul B.N.R.?

- Care au fost câștigurile anuale ale membrilor Consiliului de administrație al B.N.R. și ale eternului consilier Adrian Vasilescu, în perioada 2007-2018?

- De ce Parlamentul de la București nu are voie să hotărască în privința politicii Băncii Naționale a României?

- De ce candidații gonflabili la funcția de președinte al României, care apar în sondajele măsluite pe ecranele televizoarelor, cei umflați de reprezentanții institutelor de manipulare a opiniei publice, au ascuns și ascund Poporului Român adevărurile despre și de la Banca Națională a României?

 

Lasă un comentariu