PREMIERUL CIUCĂ, ÎN VIZITĂ LA UZINELE DACIA: “ANGAJAȚII DE LA DACIA DUC NUMELE ROMÂNIEI ÎN PESTE 40 DE ȚĂRI”

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat ieri, după o vizită pe platforma industrială de la Mioveni, că la Uzinele Dacia există perspective de dezvoltare atât pentru următorii zece ani, cât și pentru perioada care va urma. “Le mulțumesc tuturor celor care își desfășoară activitatea în această uzină, o uzină cu tradiție, cu istorie, o uzină care și-a început activitatea în urmă cu 54 de ani, a făcut istorie și iată că astăzi putem să declarăm cu optimism că are și viitor, pentru că din proiectele pe care le-am discutat astăzi rezultă foarte clar că la Uzinele Dacia sunt proiecte noi, există o perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfășurarea activității pe următorii zece ani și dincolo de acest termen”, a declarat Ciucă.

El a subliniat că angajații de la Dacia duc numele României în peste 40 de țări în care sunt exportate autovehiculele produse la Mioveni, ceea ce este un motiv de mândrie.

“Industria românească are, în momentul de față, un cuvânt de spus atât în Europa, cât și în lume, industria românească are consistență și are viitor. Aici, pe această platformă, lucrează 15.000 de oameni angajați direct și există, de asemenea, o colaborare prin care se asigură (...) locuri de muncă pentru alți 150.000 de oameni”, a mai spus premierul.

Șeful Guvernului a arătat, totodată, că a sesizat capacitatea producătorului auto de a se adapta la noile cerințe de mediu de la nivelul Uniunii Europene, lucru reflectat atât în intenția de a produce “energie verde”, cât și de a lansa noi modele cu emisii reduse.

“Am coborât mai devreme dintr-un automobil care la începutul anului viitor urmează să intre pe linia de producție și este un automobil hibrid, este un automobil pe care, cu siguranță, ni-l dorim să îl găsim cât mai curând în auto-show-uri”, a menționat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că a dorit să discute cu reprezentanții Dacia și în contextul măsurilor adoptate de Executiv pentru sprijinirea marilor consumatori de energie. “Am dorit să vin (...) la Uzinele Dacia pentru că este un mare consumator de energie. Ieri am aprobat în Guvern schema de 1,5 miliarde pentru sprijinul marilor consumatori și am vrut să am certitudinea că toate aceste elemente de coordonare sunt funcționale și se aplică în realitate și reușim să punem laolaltă, să coordonăm eforturile pe care conducerea uzinei le face astfel încât să putem să ne adaptăm la această perioadă de criză energetică”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă. (Agerpres)

Lasă un comentariu