IERI, 4 MARTIE, A ÎNCEPUT ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR PENTRU ANUL ȘCOLAR 2019-2020

Distribuie pe:

Învățământul primar este primul ciclu din învățământul obligatoriu și cuprinde clasa pregătitoare și clasele I - IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de școlarizare, pentru clasa pregătitoare în învățământul de stat, este cel puțin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, asigurându-se, astfel, școlarizarea tuturor copiilor.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinților, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), în perioada 26 februarie - 20 martie.

Prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar a debutat luni, 4 martie. Conform prevederilor Ordinului de ministru nr. 3.181/2019, aceasta se va desfășura până în 22 martie.

Cererea-tip de înscriere poate fi completată de părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali atât online, cât și la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului. Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ în care se dorește înscrierea, în prezența părintelui și a unui membru al comisiei (cel puțin), zilnic, între orele 8-18 (de luni până vineri), informează Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu