ÎN ROMÂNIA, CEI MAI MULȚI ANGAJAȚI LUCREAZĂ ÎN PICIOARE

Distribuie pe:

Potrivit unui raport al Institutului European de Statistică - Eurostat, un sfert dintre angajații români lucrează așezați, 35% lucrează în picioare, 26,5% depun un efort fizic moderat, iar pentru 12,6% efortul fizic la muncă este intens, în timp ce media europeană este 39% pentru angajați șezând, 20% în picioare, 30% lucrează cu efort moderat și 12% cu efort intens.

“Așezați, lucrează utilizatorii de computere, angajații din call-centere sau șoferii, iar cei care stau în picioare sunt profesorii sau vânzătorii. Depun un efort moderat angajații din service-uri auto sau instalatorii, iar lucrătorii din construcții sunt cei care fac eforturi intense.

Spre deosebire de România, în Olanda (55%), Germania (54%) și Luxemburg (52%) cei mai mulți angajați lucrează așezați, în timp ce în Lituania (50%) și Grecia (46%) cele mai multe slujbe implică un efort fizic moderat.

În Spania, există cel mai mare procent de angajați care lucrează în picioare (43%), iar în Grecia (22%) și Polonia (16%) sunt cei mai mulți angajați care au o muncă solicitantă”, arată raportul Eurostat. 

Lasă un comentariu