SCURT ȘI LA OBIECT, DESPRE NĂRAVURILE ZILEI - INTERLOCUTOR - DR. DORIN FLOREA, PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

- Ce să mai înțelegem, domnule primar, din toate aceste... “imagini și informații care ne afectează emoțional”, ca să cităm un clișeu la modă, și care “emană” tocmai dinspre jilțurile făcătorilor de legi?

- Este inacceptabil faptul că viața politică din România a ajuns să se rezume la limbaj suburban, grobian, blocaje și atacuri murdare între putere și opoziție. Toate acestea nu fac altceva decât să devieze atenția publicului de la importanța realizării marilor proiecte de țară.

- Dumneavoastră cum îi caracterizați pe acești ciudați, care nu încetează să ne demonstreze, zilnic, cât e de instabilă granița dintre normal și patologic? Aflăm, de pildă, că n-ar mai trebui să trăim în cupluri, ci în grupuri...

- Din păcate, spațiul public este ocupat de această “sectă”, care pur și simplu te uluiește prin atitudinea ostilă, în timp ce aspectele ce țin de îmbunătățirea calității vieții omului sunt total ignorate. Pe cei ce acționează astfel, nu pot să îi caracterizez decât ca fiind inși mărunți, aroganți, grosieri, cu apucături aflate mult sub demnitatea umană.

- Unde vă situați în acest peisaj...să-l numim, cu indulgență, ... pestriț și agitat?

- Așa cum mă cunoașteți, voi continua să duc la bun sfârșit proiectele orașului, spre satisfacția majorității oamenilor care își doresc aceste lucruri și față de care mă simt responsabil, dar și spre mica satisfacție față de invidia, neliniștile unora, care - așa cum spune un vechi proverb - mor, de... drum lung sau de grija altuia.

Lasă un comentariu