FEMEI DE SUCCES - PROF. MARIANA TĂMAȘ - DIRECTOR AL ȘCOLII GIMNAZIALE ,,ZAHARIA BOIU”, SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

“Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii” (Grigore Vieru)               

,,Sunt titulară în învățământ pe catedra de matematică din anul 1988, iar din 1996, de la inaugurarea sa până în prezent, sunt directorul Școlii Gimnaziale ,,Zaharia Boiu” Sighișoara.

Am absolvit, în 1998, Universitatea București, Facultatea de Matematică - Specialitatea matematică-fizică, în 1993 Facultatea de Matematică din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, iar în anul 2002 am absolvit Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca - Școala Academică Postuniversitară de 2 ani ,,Informatică aplicată și programare”.

Sunt căsătorită și am un băiat de care sunt mândră și care lucrează în IT. Familia este bine închegată, unită și ne sprijinim reciproc în tot ceea ce întreprindem. Multe din ceea ce am realizat până în prezent le datorez familiei, care m-a susținut necondiționat, fapt pentru care le mulțumesc.

În activitatea de peste 22 de ani ca director, am fost preocupată de atingerea unui nivel de performanță ridicat în școala pe care o conduc. Am perfecționat constant procesul instructiv-educativ, în vederea formării unor specialiști pregătiți să facă față noilor provocări ale societății de azi. Cu o muncă dăruită, am considerat că performanța și calitatea educației pot fi doar rezultatul unei colaborări durabile și a unei implicări pe tot parcursul procesului. Empatia, dăruirea și perseverența au fost la loc de cinste în activitatea mea. Am prețuit școala ca pe casa mea, iar pe oamenii din ea, ca pe o familie. Sunt adepta ,,ușilor deschise”. Oricine intră este bine primit, fie că-i părinte, fie că-i elev, fie că-i dascăl, orice discuție constructivă își află finalitatea. Îmi place să ascult pe toată lumea, să-mi formez o imagine, ca apoi hotărârile să le iau în cunoștință de cauză. De multe ori gândesc cu rațiunea, dar și cu inima. Am un dicton: “Orice problemă are o soluție!” Prin viziunea managerială și prin activitatea desfășurată, sper că am contribuit la creșterea învățământului sighișorean.

Trăim într-un univers real, dar și într-un imens spațiu ireal. Ceea ce nu găsim în preajmă, încercăm să creăm dincolo de noi. Ne “mutăm” dorințele noastre, nerealizate pe moment, într-un teritoriu ce ne depășește. Dacă, de pildă, simțim că nu suntem pe deplin mulțumiți de meseria pe care o avem, ne imaginăm că am putea face și altceva. Dacă locuința pe care o posedăm ne plictisește, visăm la alta și mai bună. Dacă prietenul ne dezamăgește, proiectăm în alții ceea ce am fi așteptat de la el. Suntem ceea ce suntem și prin ceea ce ne lipsește, prin ceea ce am vrea să fim, să devenim, să ni se recunoască.

Chiar dacă unele din calitățile noastre (dorite) sunt evidente ori confirmate, de noi sau de alții, vrem să arătăm că putem să fim și mai mult, și altfel. Oricâtă recunoaștere ni se conferă, simțim că mai e loc pentru ceva, că putem etala și alte fețe, că putem evolua, că drumul nu s-a sfârșit.

Gânduri pentru 8 Martie

La început de primăvară, când natura se trezește la viață, sărbătorim femeia - cea dătătoare de viață. Nu se putea un moment mai propice. Femeia are sufletul plin de dragoste, pe care o revarsă peste familie, peste tot ceea ce face. Hotărâtă și dârză, ia zilnic totul de la capăt, cu energia unui nou început. Doresc să îi fac o urare: ești delicată, dar când ești provocată poți muta munții din loc. Zâmbetul atrage energii pozitive, deci zâmbește și lumea va fi mai bună!

La mulți ani, minunată ființă!”

Lasă un comentariu