DR. DORIN FLOREA, PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ: „AL CUI INTERES ESTE CA ORAȘELE SĂ NU FIE LĂSATE SĂ-ȘI GESTIONEZE SINGURE COLECTAREA DEȘEURILOR?”

Distribuie pe:

Sunt de zece ori mai supărat pe problema gestionării deșeurilor decât oricare cetățean al municipiului Târgu-Mureș. De ani de zile am tot spus că este anormal ca o țară să accepte orice i se impune de la Uniunea Europeană. Nimeni nu răspunde pentru nimic! Al cui interes este ca orașele să nu fie lăsate să-și gestioneze singure colectarea deșeurilor? Oare, în Germania sau în alte țări din Occident, deșeurile sunt colectate de firme străine sau de firme autohtone? Cred că știți și dvs. răspunsul.

Mă gândesc foarte serios să înființez o societate a Primăriei care să aibă ca obiect de activitate colectarea selectivă a deșeurilor și sortarea acestora. Eu nu pot să rămân spectator la această problemă și să stau până când Adi Ecolet, instituție subordonată Consiliului Județean, își finalizează licitația pentru desemnarea operatorului. De mai bine de 5 ani durează acest proces birocratic, iar pe mine legea mă obligă să stau să privesc cum alții își bat joc de oraș.

Să nu mai vorbesc despre faptul că, potrivit informațiilor, neverificate încă, recunosc, că în spatele acestei proceduri ar fi ceva necurat, urmărindu-se, astfel, ca un “protejat al casei” să obțină ceea ce a visat!

Niciodată n-am acceptat și nu voi accepta nici acum să stau pasiv la astfel de situații!

Lasă un comentariu