TINERII AU SĂRBĂTORIT UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În data de 27 martie 2019, s-au împlinit 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cu această ocazie, la Căminele Studențești din Târgu-Mureș, un grup de tineri inimoși, studenți sau absolvenți români, printre care și studenți basarabeni, au dorit să transmită un “Mesaj pentru Basarabia”, în semn de solidaritate cu manifestațiile unioniste ce s-au desfășurat acolo în această zi. Pe fondul scandărilor și cântecelor unioniste și identitare ca “Basarabia - pământ românesc! “România n-a avut graniță la Prut!”, “Unire frați români!, “Noi suntem români, aici în veci stăpâni!”, “Moldovenii sunt români!, “Trăiască tricolorul, trăiască România!”, “România Mare în vechile hotare!, “Târgu-Mureș - Chișinău, frați la bine și la greu!”, a fost realizată o coregrafie din steaguri și bannere, fiind prezentate mai multe mesaje: “Basarabia e România”, “Pentru unitate națională”, “Unirea - Obiectiv Național”, “Mureș vrea unire”. Aceste momente coregrafice au fost pozate și filmate, realizându-se un clip video: “Mesaj pentru Basarabia la 101 ani - Târgu-Mureș - 27 martie 2019”.

Mesajul general pe care manifestanții au dorit să-l transmită a fost acela că încă există tineri români cu conștiință națională pe care îi interesează destinul neamului și țării lor. Mesajul specific transmis în toată România de dincolo și de dincoace Prut e acela că există tineri din județul Mureș care își doresc reunirea Basarabiei cu România, în vechile hotare, iar reîntregirea națională într-o Românie mare, demnă și puternică trebuie să rămână obiectivul principal al generației tinere.

Inițiativa organizării evenimentului a aparținut membrilor Mișcării Noua Dreaptă - filiala Mureș, alături de care s-au alăturat atât simpatizanți studenți, cât și membri ai altor asociații cultural-patriotice. Doar coalizarea tuturor forțelor unioniste și naționaliste sincere va putea să conducă la îndeplinirea idealului reunirii. UNIREA FACE PUTEREA!

Lasă un comentariu