SOARTA MOCĂNIȚEI SE DECIDE MÂINE!

Distribuie pe:

“În dorința de a dezvolta potențialul turistic al județului și de a diversifica oferta turistică din localitățile urbane și rurale ale acestuia, Consiliul Județean Mureș intenționează să inițieze un proiect de valorificare a rețelei de cale ferată îngustă Târgu-Mureș - Miheșu de Câmpie și Târgu-Mureș - Sovata - Câmpu Cetății”, se arată în Expunerea de motive la proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii și aprobării consilierilor județeni, în ședința de mâine, 17 aprilie.

Potrivit documentului, acest proiect este cuprins în Planul de Dezvoltare a Județului pentru perioada 2014-2020 privind dezvoltarea și valorificarea patrimoniului cultural, printre principalele forme de turism din județ numărându-se și cel feroviar, care poate fi dezvoltat prin valorificarea rețelei de cale ferată îngustă. Existența unor linii ferate cu ecartament îngust este unul din punctele tari ale infrastructurii de transport, punctul slab fiind, însă, înregistrarea de furturi de cale ferată pe acest tip de infrastructură, argumentează inițiatorii proiectului.

Consilierii județeni decid mâine dacă aprobă inițierea procedurilor în vederea dobândirii dreptului

de proprietate publică asupra rețelelor de cale ferată îngustă menționate: “În momentul de față, linia de cale ferată îngustă se află în domeniul public al statului, fiind utilizată doar parțial prin încheierea unor contracte de concesiune cu firme private. În vederea punerii în valoare a acestei căi ferate, Consiliul Județean Mureș a întreprins, începând cu anul 2006, o serie de demersuri care vizau preluarea bunului imobil respectiv în patrimoniul public al județului Mureș, însă fără succes până la această dată”.

Dacă proiectul “trece”, urmează ca președintele CJ Mureș, dl Péter Ferenc, să fie mandatat pentru a întreprinde demersurile ce se impun. (sursa foto - TurismLand.ro)

Lasă un comentariu