PROIECT: AMENZILE RUTIERE, ACHITATE DIRECT POLIȚISTULUI CONSTATATOR

Distribuie pe:

Senatul a adoptat, în ședința din 15 aprilie 2019, un proiect de lege pentru modificarea art. 109 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în sensul că șoferii (persoane fizice) care încalcă legislația rutieră vor avea din nou posibilitatea de a plăti amenda contravențională primită, direct la polițistul care a constatat abaterea, măsură eliminată din Codul Rutier în anul 2018.

Chiar dacă actul normativ va intra în vigoare, nu toate amenzile de circulație se vor putea plăti direct la polițist, ci doar cele de până la 20 de puncte-amendă, ceea ce înseamnă maximum 2.900 de lei, ținând seama de faptul că punctul-amendă are acum valoarea de 145 de lei.

Aceeași inițiativă legislativă prevede și că “polițiștii nu vor mai putea instala radare pe mașinile neinscripționate și nu le vor mai putea folosi decât dacă sunt îmbrăcați cu uniforma specifică”.

Pentru a intra în vigoare, modificările propuse mai au nevoie să fie adoptate de Camera Deputaților (for decizional), promulgate de președintele țării și publicate în Monitorul Oficial.

 

Lasă un comentariu