ÎNSCRIEREA LA PROGRAMUL INTERNSHIP, PRELUNGITĂ PÂNĂ PE 26 MAI!

Studenții și tinerii absolvenți pot aplica pentru înscrierea la Programul de Internship al Guvernului până pe data de 26 mai 2019, perioada de înscriere fiind prelungită cu o săptămână pentru a oferi posibilitatea cât mai multor tineri să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituții și autorități publice.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, calendarul de organizare și desfășurare a ediției 2019 a Programului de Internship este structurat astfel: 10 aprilie - 26 mai, depunerea candidaturilor; 27 - 28 mai, evaluarea dosarelor; 29 mai, publicarea rezultatelor; 29 mai - 5 iunie, evaluarea aplicațiilor; 6 iunie, publicarea rezultatelor; 12 iunie - 26 iunie, interviuri Skype; 28 iunie, anunțarea rezultatelor finale; 15 iulie, deschiderea Programului, și 13 septembrie - închiderea Programului.

Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil pe site-ul http://internship.gov.ro/.

“Programul este destinat tinerilor români, studenți sau absolvenți ai unei universități din România ori din străinătate. Tinerii interesați au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administrația publică centrală și să aplice cunoștințele dobândite în cadrul programelor de studii.

Totodată, acest program va include participarea internilor la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

Pe perioada Programului, internii vor beneficia de o indemnizație lunară, în cuantum de 2.080 lei brut, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României și, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorilor”, precizează Guvernul.

Lasă un comentariu