SOFTUL, NECUVIINȚA ȘI... LUMEA

Distribuie pe:

* “Nimic nu este la întâmplare și toate se leagă, toate au la bază inteligența unui creator, care nu ne obligă să-I acceptăm prezența, dar care ne lasă singuri să tragem concluziile din ceea ce vedem în Univers. Universul este o mare parte open-source, adică “codul sursă” e liber, poate fi citit și modificat. Dumnezeu, marele programator al acestui “soft” n-are nimic de ascuns, ba dimpotrivă, ne invită pe toți să descoperim câte minunății a așezat în fiecare celulă și în fiecare strop de ploaie. Cât de smerit este Dumnezeu care nu se laudă cu nimic din ce a făcut, ci așteaptă răbdător să le descoperim singuri! Și chiar de nu le vom descoperi, El niciodată nu se va lăuda înaintea noastră cu Măreția Sa, și nici nu ne va impune să-L acceptăm. Limbajul de programare în care a fost “scris” universul este iubirea lui Dumnezeu”.

(Comentariu la Șirul lui Fibonacci - una din cheile de acces la “Codul sursă” al creației lui Dumnezeu) de Claudiu Bălan.

Leonardo Pisano Fibonacci (1170-1250) Matematician italian, cunoscut de unii drept “cel mai talentat matematician din Occidentul Evului Mediu”.

* * *

* “Trăim vremuri în care valurile necredinței și ale necuviinței, ale neorânduielii biciuiesc biata omenire, din pricină că ne-am îndepărtat de Dumnezeu și de mântuitoarea Sa lege. Pe multe rele pe care ni le-au pricinuit și ni le pricinuiesc păcatele noastre, diavolul, cu uneltele sale, ereticii și necredincioșii, se străduiesc să întunece orizontul curat al Ortodoxiei, adică să strice și să schimbe autoritatea Sfintei Scripturi și a Sfintei noastre Tradiții cu învățături omenești și eretice. Trăim vremuri rele, viclene și apocaliptice și singurul care poate să ajute și să mântuiască pe om este Dumnezeu, împreună cu Sfânta Sa Biserică, care continuă în lume lucrarea apostolească a Domnului nostru Iisus Hristos”.

Stylianos Kementzetzidis - “Cuvânt către creștinii din România”, scriitor, editor

* * *

* “Respect prea mult ideea de Dumnezeu, ca să-L fac responsabil de o asemenea lume absurdă”.

Georges Duhamel (1884-1966), a fost medic, scriitor și poet de fabule franceze. Se înrolează în Războiul din 1914, timp de 4 ani, ca medic chirurg. Acest eveniment major îl inspiră în cele 2 cărți “Viața martirilor” și “Civilizație”, pentru care obține “premiul Goncourt”, în 1918. Este membru în fotoliul 30 al Academiei Franceze. După război, în anul 1947, este numit președinte al Alianței Franceze și reia călătoriile cu scop de promovare a culturii franceze, înființând peste tot numeroase școli ale Alianței.

 

Lasă un comentariu