“VOM VOTA MOȚIUNEA DE CENZURĂ; VREM CA OPOZIȚIA UNITĂ SĂ VINĂ CU O ALTERNATIVĂ CREDIBILĂ”

Distribuie pe:

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că formațiunea sa va vota în favoarea moțiunii de cenzură, afirmând că își dorește ca partidele din opoziție să vină cu o alternativă credibilă și să prezinte numele pe care le au în vedere pentru viitorul Guvern.

“Pentru că Opoziția pregătește o moțiune de cenzură în această perioadă, PMP cere ca partidele de opoziție să vină în fața românilor cu o alternativă credibilă, clară. Și anume, un nume pentru viitorul prim-ministru pe care îl va propune Opoziția, un nume pentru portofoliul de la Justiție - pentru că este tema care ne frământă cel mai mult la ora actuală și trebuie să avem o persoană în care românii să aibă încredere, să înțeleagă că Justiția este parte importantă a societății noastre și nu o putem trata cu indiferență, așa cum a făcut PSD-ALDE până acum - nominalizări pentru portofoliul de la Externe, Educație, Sănătate”, a arătat el, la Palatul Cotroceni.

Tomac a subliniat că PMP “nu condiționează nimic” și va vota moțiunea de cenzură.

“Credem că Guvernul Dăncilă trebuia să plece demult, atât premierul, cât și întreaga sa echipă. Spunem doar că pentru a fi convingători în fața cetățenilor și să le dăm un semn că am înțeles mesajul transmis pe 26 mai, vrem ca opoziția unită, toate forțele anti-PSD, să vină în fața românilor și cu o alternativă credibilă, cu nume de prim-ministru, cu propunere pentru Ministerul Justiției, pentru Ministerul de Externe, Interne, Educație, Sănătate și așa mai departe. Avem nevoie de un mesaj de unitate clar și de o alternativă credibilă, pentru că doar așa poate reuși moțiunea. (...) Consider că dacă Opoziția unită va reuși rapid să atingă aceste criterii, pe care noi le-am prezentat mai devreme, avem șanse mari să trimitem Guvernul Dăncilă acasă. Nu uitați că inclusiv cei din PSD, parte dintre ei, sunt nemulțumiți și au spus-o public”, a menționat Tomac.

Lasă un comentariu