A FOST RÂNDUL MICILOR POEȚI

Distribuie pe:

Nu s-au stins încă ecourile glasurilor ce au răsunat în preajma zilelor copilului, când, acum două săptămâni (30.05.2019), la Biblioteca Județeană, Secția de Artă din Tg.-Mureș, era “ocupată” de unii membri ai Cercului Literar de la Școala Gimnazială ,,Friedrich Schiller” din Tg.-Mureș. Venind cu învățătoarea lor, Stoica Natalia, la secțiunea ,,Micii Scriitori”, au participat la o lansare de carte a doamnei Mihaela Rașcu, intitulată Povestea lumilor secrete. Și, ca de la scriitor la scriitor, a avut loc un dialog...

Marți, 11.06.2019, unii dintre aceștia, împreună cu colegii lor mai mari, au venit, ca și “Mici poeți”, să se întâlnească cu un poet, acesta fiind domnul MIRCEA DORIN ISTRATE, președintele Ligii Scriitorilor - filiala Mureș.

La ultima întâlnire din anul acesta au participat 10 ,,mici poeți”, îndrumătoarea lor fiind doamna profesoară MARIANA STANA, alături de bibliotecara școlii CORINA GODRI, și părinți de-ai elevilor.

A fost un dialog despre creație între generații. Poetul Mircea Dorin Istrate le-a vorbit “poeților” despre “arta” de a scrie o poezie frumoasă și le-a citit, spre exemplificare, din creația sa. Acestea au fost, ca și tematică: despre copilărie, ,,Ziua Eminescului” care a urmat Zilei Învățătorului și a Eroilor.

Elevii: STANA DARIA IOANA, STANA DARIA MARIA, IULIA ALFIANU, ANDREI PĂCURAR, ADRIAN MUREȘAN, CRISTIANA ANA PASTOR, EDUARD ANDREI, DIMITRA MAGHERU și OCTAVIAN BODRI, au citit din propriile lor creații, cu candoarea și frumusețea vârstei. Juriul de față a analizat și apreciat poeziile, îndemnându-i pe elevi să scrie pe mai departe, mai ales acum, în vacanța care se apropie. Copiii, părinții, profesori prezenți, au hotărât să tipărească o mică antologie cu poeziile lor, spre a se face cunoscuți pe ei și creația lor de până acum. S-a propus și un titlu foarte frumos pentru această viitoare antologie “Fluturele de hârtie”.

A fost o întâlnire plăcută, utilă, de suflet, așa cum sunt toate activitățile de la Biblioteca Județeană - Secția de Artă. Felicitări învățătorilor și profesorilor care se ocupă de “schimbul de mâine” ce va asigura continuitate literaturii române.

Lasă un comentariu