TUDOSE, ÎNTREBAT DACĂ AR ACCEPTA UN PORTOFOLIU DE MINISTRU: ÎNTR-UN GUVERN SERIOS, DA

Distribuie pe:

Fostul premier Mihai Tudose a declarat miercuri că deputații Pro România vor vota moțiunea de cenzură, adăugând că “într-un Guvern serios” ar accepta un post de ministru, inclusiv varianta de premier, chiar dacă nu își dorește acest lucru.

“Hotărârea este să nu semnăm moțiunea de cenzură, dat fiind o anumită parte a conținutului. Da, vom vota ca această moțiune să treacă, vom vota pentru ca acest Guvern să plece. Argumentele pentru care susțin moțiunea începând de la dezastrul pe politică externă - tot tontoroiul acela cu mutatul ambasadei, care a dus la pierderea postului la ONU și trecând prin situația actuală din țară - plătim sume fabuloase din bugetele ministerelor pentru a lăuda autostrăzile pe care nu le avem, plătim o mulțime de bani pentru chestii pe care nu le avem, dar împrumutăm miliarde de euro în fiecare săptămână. (...)”, a declarat Mihai Tudose, la Parlament.

El a punctat că “moțiunea de cenzură are o șansă cel puțin teoretică”.

“Eu cred că această moțiune are șansă și practică, pentru că, din ce am vorbit cu o mulțime dintre parlamentari, nu sunt încântați de ceea ce se întâmplă”, a spus Tudose.

Fostul premier a mai precizat că Pro România primește parlamentari de la PSD selectiv. “Suntem deschiși la colegi din PSD care încă mai pot fi salvați”, a adăugat Tudose.

Întrebat dacă ar accepta un portofoliu de ministru în cazul în care moțiunea va trece, Tudose a răspuns: “Într-un guvern serios, da. (...) Cu un prim ministru serios la cap, cu un program întreg la minte”.

“Dacă nu se întâmplă nimic cu Guvernul, merg la Bruxelles, dacă e nevoie să stau pentru Guvern, rămân aici. Inclusiv varianta de premier... cu toate că nu este o dorință, nu îmi doresc acest lucru, nici Sorin Cîmpeanu nu își dorește acest lucru, dar dacă așa se poate închide Guvernul, așa vom face”, a menționat Tudose.

Întrebat cum comentează situația din PSD, el a spus: “Foarte multă lume din PSD, dintre decidenți, o mare parte dintre decidenți sunt conștienți că e cântecul de lebădă, mai au de stat un an, un an și un pic și încearcă să treacă de anul acesta (...)”.

 

Lasă un comentariu