ȘOMOȘTELNIC ÎN ZI DE RUSALII

Distribuie pe:

Luni, 17 iunie, a doua zi de Rusalii, în satul Șomoștelnic, a fost mare sărbătoare, o sărbătoare a bucuriei, a spectacolului, o sărbătoare a tuturor fiilor satului Șomoștelnic. Ne-am întâlnit într-o atmosferă a prieteniei și bunei înțelegeri. Ca o familie a satului nostru! “Așa doresc să fim mereu: o familie! Să ne bucurăm că suntem împreună în această frumoasă zi de Rusalii, să ne respectăm unii pe alții, să ne ajutăm între noi cu ce putem, să trăim în bună înțelegere și respect unii față de ceilalți”, spunea părintele paroh Vasile Gherman.

Ne-am bucurat mult că am putut să organizăm sărbătoarea Rusaliilor în satul nostru, având în program o slujbă religioasă la biserică, cu sfințirea apei, evocarea satului românesc, iar apoi un spectacol de pricesne deosebite interpretate cu mult drag de tinerii artiști: Denisa Gliga, Angel Avram, Alexandra Togănel, Emil Moldovan și părintele diacon Bogdan Turean. Nu putem trece peste acest moment al sărbătorii fără a felicita și copiii care ne-au încântat cu glasul lor angelic, sâmburii culturii românești, conduși de inimoasa doamnă învățătoare Cerghizan Aurița.

A fost un moment deosebit, prin care s-a readus în prim-plan istoria satului nostru, iar asta nu oricum, ci tocmai acum, în anul omagial al satului românesc”, spunea președintele Fundației Culturale “Vasile Netea”, dnul Dimitrie Poptămaș, declarându-ne: “Să nu ne uităm trecutul, pentru a înțelege prezentul și a putea privi cu optimism spre viitor, spre binele tinerei generații ce ne va urma.”

De menționat că la slujba de liturghie, preotul paroh Vasile Gherman i-a avut alături și pe preotul Laurențiu Șerban, fiu al satului Șomoștelnic, și pe Preacucernicul părinte Olimpiu Zăhan, protopop al protopopiatului Târgu-Mureș.

De asemenea, dintre oficialitățile prezente în mijlocul sătenilor amintim pe vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, domnul Alexandru Cîmpean, omul de cultură, scriitorul Dimitrie Poptămaș, președintele Fundației Culturale “Vasile Netea”, primarul comunei Sânpaul, domnul Simon Istvan, domnii Vasile Pal și Dorel Rus, consilieri locali și fii ai satului.

Primarul comunei Mica, domnul Ladislau Szekely, a transmis un cuvânt de felicitare și i-a asigurat de tot sprijinul domniei sale.

În acest cadru festiv în semn de respect și prețuire, consilierii locali au înmânat o diplomă veteranului de război Vasile Frîncu, în vârstă de 94 de ani, un gest frumos al administrației locale de a-și cinsti eroul.

În urma ediției din acest an a sărbătorii Rusaliilor, rămân doar frumoasele amintiri a zilei dedicate satului nostru, o zi pe care o puteți rememora și prin imaginile surprinse cu această ocazie la sărbătoare, unde m-au cuprins emoții de bucurie, fiindcă am văzut fiii satului îmbrăcați în straie populare românești.

Sper din inimă că v-a plăcut la fel de mult această primă ediție a sărbătorii satului nostru și anul viitor vom fi și mai mulți.

Vă dorim tuturor multă sănătate și să ne revedem din nou cu bine și la următoarea ediție.

Lasă un comentariu