VACCIN ANTIGRIPAL, ADMINISTRAT PRIN INTERMEDIUL UNUI SPRAY

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Minneapolis, citați de descopera.ro, susțin că vaccinul antigripal poate fi administrat și prin intermediul unui spray, nu doar prin injectare, această posibilitate fiind foarte utilă în tratarea copiilor cu astm și pe cei cu recidivă de respirație șuierătoare.

“Studiul nostru a fost efectuat în perioada 2007-2016, pe un eșantion de 4.771 de copii cu astm, cu vârste cuprinse între 2-17 ani, cu scopul de a găsi o modalitate orală de a trata copiii cu astm și cu recidivă de respirație șuierătoare (respirația care produce un sunet ascuțit).

Pe parcursul mai multor ani, copiilor li s-a administrat, pe cale orală, așa-numitul Vaccin Antigripal Intranazal cu Virus Inactivat (LAIV), iar după administrare, copiii nu au mai avut probleme respiratorii. În același timp, pe cale intravenoasă copiilor li s-a administrat și Vaccinul Antigripal cu Virus Inactivat (IIV).

Înaintea primirii vaccinurilor (LAIV) și (IIV), copiii care au participat la studiu au mai fost vaccinați cu cel puțin un alt vaccin antigripal. La sfârșitul studiului, a fost efectuat un număr total de 7.851 de vaccinuri antigripale”, afirmă specialiștii americani.

Cu toate acestea, rezultatele studiului contravin recomandărilor Centrului de Control și Prevenție a Bolilor din Statele Unite, acesta considerând că vaccinul intranazal (LAIV) nu este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani, care suferă de astm. 

Lasă un comentariu