TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (164) “CAZUL” VALEA UZULUI(II)

Distribuie pe:

“Nu fiți complici (udemeriștii - n.a.) marii trădării de la Valea Uzului... Am să mai spun și ceva unui coleg (Atilla Korodi - n.a.) care a spus ceva mai devreme (a acuzat că autoritățile române nu au intervenit la Valea Uzului - n.a.). Acolo, românii care s-au dus cu sobor de preoți au aprins lumânări și există dovezi și au pus flori la toate mormintele, inclusiv la cele care aveau cocardă maghiară. Asta au făcut românii, ETNIA MEA A FOST AIA CIVILIZATĂ, A DUMNEAVOASTRĂ A PUS LACĂTE ETNICE PE UN CIMITIR. SĂ VĂ FIE RUȘINE!”(Senator Șerban Nicolae, Parlamentul României, 18.06.2019).

În deplin consens cu Ungaria, atât de constant interesată să cultive ura maghiarilor împotriva românilor, co-naționalii noștri (minoritari) au făcut front comun ca, în postceaușism, să își impună și mai agresiv conceptul clasic, al neo-maghiarizării, sub pretextul șocant de a-i necinsti, chiar cu prețul întinării memoriei soldaților mai multor naționalități (căzuți în Războaiele Mondiale), până și pe românii, din morminte, ale căror trupuri se odihnesc, undeva pe drumul ce leagă Harghita de Bacău, la Cimitirul Militar Internațional de la Valea Uzului - un pretext ca maghiarii din Sânmărtin (Harghita), “uitând” de primordialitatea decenței și a sfințeniei, să le “demonstreze” românilor din Dărmănești (Bacău) cât de neprețuită le este apartenența fanatică și extremistă la doctrina, “superioară”, hungaristă!

Și, nemaistând pe gânduri, câțiva extremiști ai maghiarilor s-au decis să facă o zarvă de proporții, ca o re-editare a faptului că în 1994 au profanat Cimitirul și i-au dezonorat păgânește pe eroii români, astfel încât (în 2019) au acoperit cu pungi negre de gunoi crucile soldaților români și, culmea!, i-au împiedicat pe 2000 de români autorizați să îi comemoreze, de Ziua Eroilor (6 iunie a.c.), interzicându-le accesul în Cimitir, prin punerea lacătelor pe un domeniu public, interdicția oricărei inaugurări sau sfințiri de cruci (senatorul UDMR, B. Tanczos), impunerea unui program de vizită de o oră pe săptămână (nu și pentru oficialii Ungariei) și provocarea deloc voalată - a politicienilor maghiari - de a face, în jurul Cimitirului, un lanț uman cu “rol” de... “ședință de lucru” etc.! Gesturile lor, deliberate și ofensatoare, au generat o premeditată tensiune interetnică, întreținută artificial și astăzi, în urma căreia, chiar dacă președintele și vicepreședintele C.J.Harghita s-au făcut că nu “înțeleg” de ce au fost amendați cu câte 3.000 de lei de Jandarmeria Română, încă o dată s-au victimizat internațional, în deja cunoscuta lor “tactică pompieristică”, acuzându-i pe românii de acolo cu “epitetele”, atât de caracteristice lor, de... “extremiști” și “barbari”! Măi, fraților, mai lăsați-ne cu logica aceasta inversată: nu vă ajunge cum l-ați transformat pe Mihăilă Cofariu, eroul de la Târgu-Mureș din 1990, din român în... maghiar? De atunci, aveți “experiență” că Presa din Occident vă face jocul! Dar, de Dumnezeu, nu vă temeți?

Lasă un comentariu