ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (166) “CAZUL” VALEA UZULUI (IV)

Distribuie pe:

“Nu vom anula nicio hotărâre! Prefectul se poate adresa instanței (...) Asupra mea și a Prefectului s-au făcut presiuni fantastice și de la toate nivelurile. Pentru că am certitudinea că acolo sunt eroi români, nu voi ceda” (Constantin Toma, primar al orașului băcăuan Dărmănești).

Animați de complexul istoric al “superiorității” rasiale, în “crezul” lor că românii sunt incapabili de a conduce, iredentiștii maghiari au “întors spatele” oricăror forme de legi și, în ton cu revizioniștii Ungariei, și-au arogat “dreptul” să nu dea “doi bani” pe faptul că oficiile cadastrale au localizat Cimitirul Militar Internațional din Valea Uzului, nu pe teritoriul Transilvaniei, ci în cel al Moldovei - la Dărmănești, județul Bacău (în 1968 și 2018)! Apoi, ca nu cumva să avem parte de liniște în Anul Centenar al Marii Uniri, s-au ofuscat că, vai!, primarul din Dărmănești, Constantin Toma, a “îndrăznit” și el să facă, pentru memoria românilor, un gest similar cu cel făcut anterior de primarul din Sânmărtin, pentru maghiari, alocând 65.000 de lei ca să ridice în Cimitir un Monument de granit și reamenajând o parcelă rezervată eroilor români (cu 52 de cruci)!

Ei bine, stimați cititori, de la un asemenea demers, eminamente creștinesc, a pornit gestul incredibil, pentru orice om de bună-cuviință din secolul XXI, prin care etnicii maghiari aveau să recurgă la acoperirea acestor cruci, cică “amplasate illegal”, cu ... saci negri de gunoi! Și așa, s-a ajuns la treapta cea mai de jos a desconsiderării noastre, ca națiune...

 

Lasă un comentariu