URSULA VON DER LEYEN ÎȘI ACORDĂ DOUĂ SĂPTĂMÂNI PENTRU A PREZENTA “VIZIUNEA” SA ASUPRA UE

Distribuie pe:

Ministrul german Ursula von der Leyen, candidată din partea statelor membre pentru președinția Comisiei Europene, a declarat miercuri că își acordă un termen de două săptămâni pentru a prezenta “o viziune” despre Uniunea Europeană a următorilor cinci ani, relatează AFP.

“Am intenția să ascult mult pentru a fi în măsură în următoarele două săptămâni să dezvolt un dialog cu Consiliul și Parlamentul, o viziune pentru următorii cinci ani pentru Europa”, a declarat Ursula von der Leyen în fața presei.

Titulară a portofoliului Apărării în guvernul german, ea a fost propusă de cei 28 de lideri ai UE drept candidata lor pentru a-i urma în funcție lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene.

Miercuri, pentru prima sa vizită în calitate de candidată, Ursula von der Leyen s-a deplasat la Strasbourg, unde erau prezenți pentru prima dată eurodeputații aleși la sfârșitul lui mai.

“Acolo bate inima democrației europene”, a afirmat ea la finalul unei scurte întrevederi cu italianul David Sassoli, ales miercuri președinte al PE.

Pentru a deveni președinte al Comisiei, Ursula von der Leyen va trebui să obțină unda verde din partea PE în cursul unui vot prevăzut la jumătatea lui iulie.

După o campanie pentru alegerile europene “lungă și dificilă”, este de acum “decisiv să arătăm unitate și pasiunea noastră comună pentru Europa, care este atât de importantă în această lume și trebuie să fie audibilă și vizibilă”, a spus ea într-o scurtă declarație făcută presei.

Cu ocazia întâlnirii sale cu deputații partidului conservator PPE, familia sa politică, Ursula von der Leyen “a insistat asupra prezentării sale, și-a explicat cariera”, potrivit unei surse parlamentare.

Ea “a vorbit în trei limbi” (germană, engleză și franceză) și “a răspuns la câteva întrebări”. De asemenea, ea i-a “mulțumit călduros lui Manfred Weber”, compatriotul său, cap de listă al PPE la europene și care viza președinția Comisiei Europene.

 

Lasă un comentariu