PROGRAM ESTIVAL BOGAT PENTRU MEMBRII LIGII PENSIONARILOR REGHIN

Distribuie pe:

“VIAȚA ESTE MIȘCARE, MIȘCAREA ESTE VIAȚĂ”, spune un proverb din domeniul sportului și al sănătății. Astfel Liga pensionarilor Reghin, președinte Bonț Vian, se axează pe un bogat program de activități și evenimente la o socializare a celor peste 1.500 membri, din care 600 activi cotizanți la zi. De la început de an putem enumera concursul de schi și săniuș de la Toplița, vizita de la Salina Turda, pelerinajul de la Blaj și Prislop, cel de la Sighet-Săpânța, zona Suceava-Neamț cu istoria sa, cele 3 zile din Cernăuți (Ucraina), vizitarea obiectivelor turistice din Iași și Mănăstirea Hadâmbu, apoi Băile Figa-Beclean și, nu în ultimul rând, reușitele concursuri de pescuit “Memorial Șipoș Istvan” de pe lacul Goreni și Breaza, dotate cu premii, cupe, diplome, medalii. Se pot enumera și schimburile de experiență realizate cu Liga pensionarilor din Iași, Fălticeni, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu, Iernut și Târnăveni.

Cu sprijinul comitetului Ligii, deosebit de receptiv la problemele vârstnicilor, pe care nu pot să nu-i enumăr, declara președintele Bonț Vian: Muș Ioan, Miron Maria, Timaru Zamfira, Stroe Otilia, Magyarosi Ioan, Nițu Viorel, Filip Eugen, Oprea Pavel, Moldovan Nastasia, Grama Viorica, Șerdean Aron, Muntean Ioan. se desfășoară activități educative, culturale cu corul “Românașii”, teme medicale cu dr. Fărcaș Ioan sau psihoterapeut Ioana Cheregi.

În perioada actuală urmează o tabără la Lăpușna, cu concurs de cântec popular dotat cu premii, apoi excursie-croazieră în Deltă-Tulcea timp de 4 zile, cu depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor de la Mărășești. Tot în luna august se va realiza o drumeție la Colibița-Bistrița, într-un decor mirific, urmând o vizită de prietenie la colegii de la Centrul de zi de la Valea Izvoarelor. Nu va lipsi din program o vizită de 2 zile la București, cu vizitarea Parlamentului și Catedralei Neamului.

O deosebită atenție se acordă zilei de 1 Octombrie, Ziua Vârstnicilor, când în colaborare cu Liga pensionarilor Mureș vom organiza o festivitate, vom acorda pachete cu alimente membrilor, cât și ajutoare financiare celor nevoiași, totdeauna cu sprijinul primăriei și a autorităților locale cu care colaborăm.

Lasă un comentariu