SECVENȚE (“ROMÂNIA EDUCATĂ”)

Distribuie pe:

În urmă cu ceva vreme, o cucoană ambiționată să apară pe sticla televizorului, în rol de vedetă, și-a exprimat părerea despre “statistica alarmantă” a nașterilor în rândul minorelor: “Vedeți, de aceea se impune să se facă educație sexuală chiar (de) la vârsta preșcolară!” De ce nu, din “fragedă pruncie”?

Neînțelese, nu și naive, receptive la prezent și viitor, conștiente, puștoaicele acționează pragmatic pentru a-și asigura urmași, acea rezervă de cadre, care va contribui cu munca (!) susținută la consolidarea fondului de pensii, prin intermediul “făbricuțelor” de copii. Dovadă de gândire absolut matură! În loc să fie blamate, ar trebui încurajate, stimulate să accelereze perioada de sarcină, posibil multipară, redusă la șase luni, pentru echilibrarea “balanței” statistice, deficitară privind sporul negativ al populației (creștere prin diminuare!).

Realitatea e alta. Se constată un cuvânt al destrăbălării promovat prin mass-media (televiziuni, internet, reviste) inițiatoare și “modelatoare” de mentalități, comportamente și conduită fanteziste, excitante, acceptate cu o voluptate “inocentă” prin manifestarea desfrânării trupești practicate de unele minore și adolescente în căutarea distracțiilor pentru satisfacții ocazionale. Chiar sunt dezorientate, seduse sau destrăbălate fiicele Evei? Alterare morală!

La Bac - 2019 s-a putut observa că, absolventele au depus eforturi deosebite pentru promovarea modei, prezentându-se în ținute fanteziste, cu expunerea nurilor și buricelor, provocatoare, indecente, neinhibate în fața examinatorilor, trucuri specifice din arsenalul ispitelor vanității feminine.

Până și nostalgicele “evlavioase” bunicuțe dovedite în actele civile, remodelate după uzura îndelungată a deceniilor trecute peste ele, participă la concursuri vestimentare, prin concurență alături de nepoatele aproape despuiate. Căldură mare. Totuși, o “caroserie” avariată, “reșapată”, neplăcută vederii, nu se expune în public. Strada nu trebuie confundată cu ștrandul. Vârstei înaintate se recomandă smerenia și se impune decența!

Se conturează o lume suprareală, hidoasă, decupată din tablourile caricaturale semnate de Goya sau din viziunile lui Bosch, reproduse pe pânze!

În loc de epilog, opinii și concluzii: “Tineretul - generație de nevrotici rebeli, dezechilibrați psihic”. “Vârstnicii - mentalități sclerozate”. Contradicții care se acutizează permanent și marchează antagonismul dintre generații.

Lasă un comentariu