PROGRAMUL DE SPRIJIN PENTRU TOMATE - PESTE 200 MILIOANE LEI ÎN CONTURILE BENEFICIARILOR

Distribuie pe:

Producătorii agricoli din România sunt susținuți finaciar și prin Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, aflat în cel de-al treilea an de implementare. Ajutorul de minimis acordat este de 3.000 de euro/an, dacă sunt îndeplinite condițiile: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg, dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

La începutul acestei săptămâni a fost plătită ultima tranșă către fermierii înscriși în ciclul I al Programului de sprijin pentru tomate. Astfel, în conturile Direcțiilor Agricole Județene, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a virat 201.5 milioane lei, reprezentând plata beneficiarilor înscriși în programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I.

Prin acordarea sprijinului financiar se dorește asigurarea necesarului de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă, începând cu luna mai și până în decembrie, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu