IOHANNIS: DE MULTE ORI, COPIII SUNT CEI CARE RESIMT EFECTELE NEGATIVE ALE CORUPȚIEI

Distribuie pe:

De multe ori, copiii sunt cei care resimt efectele negative ale corupției sau ale nepăsării statului, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis, la ceremonia de deschidere a noului an de învățământ de la Școala “Ferdinand I”.

“Este imperativ ca respectul să fie în centrul procesului de educație din școli. Și când spun asta mă refer la respectul pe care îl datorați profesorilor voștri, dar și la respectul cu care profesorii, la rândul lor, au obligația să vă trateze. Toți copiii, fără niciun fel de discriminare, trebuie să se simtă la școală încurajați, protejați și în siguranță”, a afirmat șeful statului.

El a vorbit despre efectele pe care corupția o are asupra copiilor români.

“Din nefericire, în România nu suntem încă în această situație, iar de multe ori copiii sunt cei care resimt efectele negative ale corupției sau ale nepăsării statului”, a punctat el.

Președintele a subliniat că “autoritățile au datoria de a crea un mediu sigur în clase, însă multe școli din ziua de astăzi nu au nici măcar un serviciu de pază funcțional”.

“Este tot de datoria autorităților să asigure un drum sigur către școală. Dar iată că și aici există tergiversări în organizarea și decontarea transportului elevilor, ba, mai mult, există demersuri ale Guvernului care scot transportul rutier județean din aria serviciilor publice”, a spus el.

Conform președintelui, “copiii sunt expuși riscurilor atât în interiorul școlii, cât și în drumul către școală”.

“Aceste dovezi de nepăsare trebuie să înceteze. Avem nevoie de o normalizare a modului în care interacționăm cu instituțiile statului, iar această normalizare poate fi făcută doar prin educație și împreună cu oamenii cărora le pasă și care acționează. Nimic nu se schimbă de la sine. Toți cei care au puterea de a contribui la schimbare au responsabilitatea să o facă”, a afirmat șeful statului.

 

Lasă un comentariu