SECVENȚE LUDUȘENE, SEPTEMBRIE 2019

Distribuie pe:

PAULA SELING, LA LUDUȘ

La invitația cucernicului părinte Ilie Dăian, arhicunoscuta și mult îndrăgita solistă de muzică ușoară și religioasă românească, Paula Seling, a susținut duminică, 8 septembrie 2019, concert de pricesne în Biserica Tuturor Sfinților, din Parohia Ortodoxă Luduș III.

Urcată pe treptele din fața Iconostasului, Paula Seling era un înger coborât din veșnicie, trimis de Dumnezeu să le dăruiască ludușenilor iubire din iubirea divină. Pricesnele, rugăciuni cântate mângâietor, cu voce blândă, au fost primite de numeroșii creștini prezenți atunci în Casa Domnului, ca îndreptări părintești pentru pământenii păcătoși care doresc și se pregătesc să se mântuiască prin credință, rugăciune și fapte creștine. Cântând în sfânta zi de celebrare a Nașterii Maicii Domnului, le-a adresat Măriilor și Mărioarelor din Luduș urarea să aibă mereu parte de iubire, prețuire și recunoștință. A evocat fericitul moment când, adolescentă fiind, l-a descoperit pe poetul creștin ortodox Traian Dorz, persecutat, pentru credința sa, de regimul comunist. A încheiat recitalul cu o priceasnă prin care Îl roagă fierbinte pe Tatăl Ceresc “Să ne ajuți, Părinte! Să fii cu noi în fiecare zi!”

A fost răsplătită cu prelungi aplauze, cu un frumos buchet de flori dăruit de Ștefana Ormenișan, elevă în clasa a III-a a Școlii “Ioan Vlăduțiu”, cu rugămintea să se fotografieze împreună cu grupuri de ludușeni, cu invitația adresată de părintele paroh Ilie Dăian să revină cât mai curând în Luduș.

 

PRIMA ZI DIN ANUL ȘCOLAR 2019-2020

2200 de elevi și cam tot atâția părinți, 235 de cadre didactice și personal nedidactic din Luduș au participat luni, 9 septembrie 2019, la festivitățile de deschidere a anului școlar 2019-2020 de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu” și Liceul Tehnologic.

Au fost onorați de prezența primarului Ioan Cristian Moldovan, a viceprimarului Kis Istvan, administratorului public Marius Dudilă, a delegatului Inspectoratului Școlar Județean Mureș, profesorul doctorand Antoniu Berar, din Luduș, numit recent inspector județean de istorie și științe sociale, a sfințiților preoți parohi Mihail Cercel, Viorel Ormenișan, Constantin Savu și Czirmay Levente, a reprezentanților Ministerului de Interne, plutonier major Gheorghe Vânt, de la Jandarmeria Luduș, agent principal Adrian Mora, agent Bogdan Jurcă, de la Poliția Luduș, a directorilor de școli ludușene, fiecare adresând celor prezenți mesajul instituției în numele căreia au vorbit.

La Școala Gimnazială Nr. 1, director Alina Șofron, director adjunct Aszalos Rozalia, cu 600 de elevi, repartizați în 27 de clase, 18 cu predare în limba română, 9 cu predare în limba maghiară. Titularizată recent: Radu Diana Giorgiana, învățătoare.

La Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu”, director prof. Adrian Banea, director adjunct înv. Melania Călugăr, 29 de clase, cu 745 de elevi, îndrumați de 50 de cadre didactice. Cadre recent titularizate: Ramona Cocioarvă, profesoară de matematică, Claudia Roman Deteșan, profesoară de limba enegleză, Elisabeta Iulia Luca, profesoară de limbile franceză și engleză, Adina Corina Mailat, profesoară de limba latină.

La Liceul Tehnologic, director prof. Claudiu Corneliu Ciucă, director adjunct prof. Szekely Zoltan, 870 de elevi repartizați în 34 de clase, din care 7 clase paralele la anul I și două clase de profesională (mecanică și textile); 350 de elevi navetiști, în afară de cei de la Gheja și Roșiori. Cadre didactice recent titularizate: Kovacs Imola, profesoară de matematică și Marcel Perde, profesor de instruire practică.

În numele Primăriei și a Consiliului Local, domnul primar Ioan Cristian Moldovan le-a adresat, elevilor și părinților de la toate școlile, următorul mesaj: “Acum, la început de an școlar, vreau să urez un bun venit elevilor care pășesc pentru prima dată la această școală, în calitate de elevi. Sper ca ceea ce găsiți astăzi aici să fie pe măsura așteptărilor voastre și să vă adaptați mai repede și mai bine la cerințele acestei școli. Dacă familia este stâlpul societății, atunci școala este temelia a ceea ce realizează un om în viață. Fără școală nu există un viitor, nu există nimic trainic și bun pentru o societate, pentru o națiune, pentru un om. Dragi elevi, tot ceea ce veți deveni în viață va fi prin grija și iubirea celor care vă veghează: adică prin grija și iubirea părinților, prin grija și înțelegerea profesorilor voștri. Îmi doresc ca sunetul clopoțelului noului an școlar să vestească un an plin de succese și realizări, cu rezultate foarte bune la învățătură, care să facă cunoscută această școală prin calitate, seriozitate și performanță.”

 

Lasă un comentariu