ASIGURAREA TRANSPORTULUI ȘI ACORDAREA DE BURSE ELEVILOR, PRIORITĂȚI PE AGENDA EXECUTIVULUI, ÎN ANUL ȘCOLAR 2019-2020

Distribuie pe:

Guvernul României întreprinde toate demersurile necesare pentru a garanta accesul elevilor la o educație de calitate, asigurând subvenționarea transportului copiilor spre și dinspre unitățile de învățământ, prin decontarea abonamentelor emise pentru elevi. În acest sens, în ședința de Guvern din 9 septembrie, Executivul a aprobat actul normativ pentru continuarea procesului de decontare a navetei elevilor, pentru perioada 2019 - 2023.

Potrivit Executivului, pe lângă efectele pozitive, la nivel de individ, această măsură va contribui la reducerea abandonului școlar și a excluziunii sociale.

În cadrul aceleiași reuniuni, Guvernul a decis ca în anul școlar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, să fie cel stabilit de autoritățile administrației publice locale, aflat în plată, în anul școlar 2018-2019.

Autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcție de posibilitățile existente la nivel local, informează Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu