MÂNIE ȘI AMNEZIE, POLITICA DE TOAMNĂ A UDMR!

Distribuie pe:

Demult am renunțat să răspund celor care se înscriu în mediocritatea zgomotoasă și isterică apărută în politica zilelor noastre, tipic politrucului de azi.

Discursul lui Marko Bela mi-a lăsat un gust amar și mă întreb dacă acesta a fost cu adevărat personajul pe care l-a reprezentat în vremurile de altădată, atât din punct de vedere politic, cât și cultural. Din considerentele enumerate mai sus nu pot răspunde cu plăcere, dar contradicțiile din afirmațiile dvs., dle Marko Bela, vă descalifică și mă obligă să răspund, totuși, unor astfel de discursuri.

Dar, ca de fiecare dată, ofer aceste răspunsuri din respect față de târgumureșenii care trebuie feriți de manipulări, de bătaie de joc, de ură și, mai nou, de MÂNIE. Această strategie de instigare la ură, la MÂNIE, nu este ceva nou pentru liderii UDMR, deoarece la fel au făcut de fiecare dată în perioadele premergătoare confruntării electorale.

Vă înșir la ce au dus îndemnurile liderilor maghiari, care mai nou sunt definite cu termenul de MÂNIE.

Prin MÂNIE ați luat decizia de a bloca drumul de ocolire, proiectul IBM (o bijuterie de program care ar fi scos orașul din anonimat). Tot MÂNIA v-a determinat să gestionați prost deșeurile în județul Mureș preferând mafia italiană în locul proiectelor europene, ați dus tot prin MÂNIE parcul industrial și aeroportul într-o situație catastrofală. Și, nu în ultimul rând, tot prin MÂNIE ați cerut blocarea realizărilor de parcări în centrul orașului și la spital. Amintesc și MÂNIA cu care v-ați implicat în “rezolvarea” proiectelor: patinoar, bazin de înot, Răstolița, baza ROMGAZ și multe altele. Vă reamintesc de MÂNIA cu care ați participat la șubrezirea celei mai valoroase entități de elită a orașului - Universitatea de Medicină și Farmacie, dar și umilința la care ați supus copiii și părinții în situația Colegiului Național “Unirea”.

Amintiți-vă bucuria și dragostea care v-au cuprins în mariajul cu toate formațiunile politice românești, dvs. obținând, în cei peste 20 de ani de la Revoluție încoace, cele mai înalte demnități pe care le-a avut vreodată județul Mureș. În toată această perioadă, nu ați făcut nicio analiză comparativă cu ceea ce se întâmplă în alte județe (Cluj, Bistrița, Brașov, Sibiu), unde au fost realizate centuri de ocolire ale orașelor-municipii reședință de județ, rezultate tot a unor mariaje politice.

Amintiți-vă de cele două vizite pe care le-am făcut personal în cabinetul dvs. și de scrisorile pe care vi le-am trimis, prin intermediul cărora v-am solicitat să sprijiniți dezvoltarea orașului și a județului.

Fiți convins că, în cazul în care eram eu într-o demnitate înaltă la nivel național, m-aș fi implicat să ajut un primar, chiar maghiar dacă era, pentru că, așa cum bine știți, un primar nu poate realiza singur, fără sprijin guvernamental, proiecte ce țin de infrastructura mare. Niciodată nu mi-aș fi permis să mă manifest prin ură sau mânie împotriva maghiarilor.

Amintiți-vă dragostea cu care ați dezvoltat compromisul politic, desigur nereușit, la desemnarea personajelor pentru ocuparea funcțiilor de președinte de Consiliu Județean în complicitate cu partidele românești. În 2008, chiar eu v-am oferit posibilitatea de a susține un maghiar, sigur, mult diferit față de cei confecționați de dvs., tocmai pentru a vă demonstra că toate demersurile mele sunt pentru normalitate. Dacă memoria nu vă ajută, dețin eu toate declarațiile din acea vreme.

În ceea ce privește discursul dvs. legat de primar, le reamintesc târgumureșenilor că nu lipsa de mânie a maghiarilor a făcut posibilă alegerea mea în funcția de primar, ci calitatea slabă a oamenilor pe care i-ați propus pentru această funcție, desigur, confecționați în laboratoarele UDMR. Cât privește noii lideri fabricați în aceleași laboratoare, într-adevăr au aceste “calități” pe care dvs. le cereți: ură, MÂNIE. Desigur, toate acestea combinate cu incultură, manipulare și obrăznicie definesc politrucul de azi. Sunt sigur că populația maghiară, dar nu cea UDMR-istă, într-un procent tot mai mare, este capabilă să se detașeze și să producă valori mult diferite față de clonele dvs. de azi. Din păcate, sloganul dvs. a ajuns de la “ungurul trist” la “ungurul mânios”.

Amintiți-vă cum arăta orașul administrat de reprezentanții UDMR cu eterna groapă din centrul orașului, cu gropi, de fapt un oraș prăfuit, care nu avea nicio perspectivă.

Cum credeți că ați putea vreodată să realizați ceva pentru viitorul acestui oraș fără să adresați măcar un cuvânt și românilor, cum de altfel nu ați făcut-o niciodată?!

Dacă m-ați cunoaște, ați înțelege că eu nu am câștigat primăria pentru a-mi asigura un loc de muncă și că întreaga mea activitate a fost mereu în slujba oamenilor. La început, față de cei suferinzi, bolnavi, ulterior pentru a le asigura o calitate a vieții bazată în primul rând pe încredere, siguranță și plăcerea de a conviețui într-un oraș vindecat de ură.

Dle Marko Bela, dacă ați ajuns așa un mare sfătuitor și sfătos, mi-ar plăcea să ne confruntăm electoral: dvs. cu MÂNIA, iar eu cu prietenia, prietenie care poate fi oricând probată deopotrivă de români și maghiari.

În rest...

Lasă un comentariu