RO.DRAMA #13 PREZINTĂ LIVE “OMUL CARE A VĂZUT MOARTEA”, DE VICTOR EFTIMIU

Distribuie pe:

Aparență și esență. Acestea sunt cele două noțiuni pe care Victor Eftimiu le camuflează în textul său de succes - Omul care a văzut moartea. În fond, ce este teatrul dacă nu un joc pe cât de nevinovat, pe atât de pervers pe alocuri.

Și pentru că acest proiect - Ro.Drama - încearcă să contextualizeze unele dintre cele mai importante texte ale dramaturgiei românești, putem spune că actualitatea textului Omul care a văzut moartea rezidă din tema pe care o abordează, precum și peisajul în care această temă este plasată: un oraș de provincie, în perioada interbelică, înainte de alegerile comunale. Avem de a face cu o farsă în care încurcăturile se țin lanț.

(Laurențiu Blaga, coordonator de lectură)

Proiectul InterbelicRo.Drama este continuarea firească a două programe culturale pilot, inițiate de Asociația pentru teatru Liviu Rebreanu și Teatrul Național Târgu-Mureș: “Ro.Drama” și “Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural”.

Formatul și abordarea e un melanj de spectacol lectură, podcast și seminar, fiecare sesiune constând atât din difuzarea live pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Companiei “Liviu Rebreanu”, cât și dintr-o serie de dezbateri cu publicul din sală, pe fiecare text reprezentativ, selectat din dramaturgia românească din perioada interbelică.

Din distribuție fac parte actorii: Nicu MIHOC - Alexandru Filimon, podgorean, Rodica BAGHIU - Raluca Filimon, soția sa, Mihaela MIHAI - Alice Filimon, fiica dumnealor, Liviu PANCU - Domnul Leon, farmacist, Alexandru Andrei CHIRAN - George (Jorj), fiul dumisale, și Radu ANASTAS - Vagabondul.

Cu participarea cvartetului de coarde ArteMiss al Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș.

Direcția de scenă îi aparține lui Laurențiu BLAGA, regia tehnică este asigurată de Teodora CRĂCIUN, iar transmisiunea live streaming e realizată de New Generation Studio.

Evenimentul va avea loc miercuri, 20 octombrie, ora 18.00, și va fi transmis în direct din holul Palatului Administrativ - Instituția Prefectului Județul Mureș și va fi difuzat pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook ale Teatrului Național Târgu-Mureș - Compania “Liviu Rebreanu”.

Parteneri instituționali: Universitatea de Arte Târgu-Mureș, Filarmonica de Stat Târgu-Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Instituția Prefectului Mureș, Consiliul Județean Mureș, Muzeul Județean Mureș, Biblioteca Județeană Mureș, Palatul Culturii Târgu-Mureș și Primăria Municipiului Târgu-Mureș.

Sponsori: AzoMureș și Aquaserv.

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu-Mureș

P.R. MARKETING

Lasă un comentariu