„POARTĂ CĂTRE SUFLET - BUCURIA BUNICILOR" ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE, SĂRBĂTORITĂ ȘI LA VOINICENI

Distribuie pe:

În fiecare an, la începutul lunii octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Evenimentul își propune să reamintească tuturor cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor.

„Societățile trebuie să asigure creșterea calității vieții pentru persoanele în vârstă și respectarea drepturilor lor, pentru a putea trăi în demnitate. Sunt necesare sisteme de securitate socială puternice, care să furnizeze servicii, să asigure un standard adecvat de viață și care să promoveze solidaritatea între generații", sublinia un reprezentant ONU.

Recent, la Căminul cultural din Voiniceni, copiii și nepoții și-au sărbătorit bunicii. Manifestarea, desfășurată sub genericul ,,Poartă către suflet - bucuria bunicilor", a fost organizată de Asociația Asla (Speranță, Lumină și Armonie). Cu acest prilej, au fost premiați cel mai în vârstă, respectiv cel mai tânăr pensionar, bunicul cu cei mai mulți nepoți, și bunicii cu cel mai mic nepoțel (cei deveniți recent bunici). Din program nu a lipsit nici tombola cu surprize pentru participanți.

Lasă un comentariu