PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ A DEMARAT, IERI, LUCRĂRILE PENTRU O FOARTE IMPORTANTĂ INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ - CONVORBIRE CU PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL ADMINISTRAȚIEI LOCALE - DOMNUL COSMIN BLAGA -

Distribuie pe:

Pe strada Tudor Vladimirescu, pe segmentul cuprins între intersecțiile cu strada Budai Nagy Antal și Bobâlna, pe partea stângă a cursului pârâului Pocloș, în cursul zilei de ieri, un buldoexcavator demola niște acareturi, defrișa zona, mai clar, curăța terenul. Despre ceea ce se întâmplă acolo am aflat din convorbirea pe care am avut-o cu domnul Cosmin Blaga, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureș. Să avem în vedere că infrastructura rutieră are importanță majoră pentru siguranța cetățeanului, dar și o importanță strategică, fiindcă se obturează o intervenție rapidă la un obiectiv unde pierderea de secunde poate fi fatală.

- Vă rog să ne spuneți, ce se întâmplă pe strada Tudor Vladimirescu și în ce scop?

- Am început să lucrăm la pregătirea terenului pentru realizarea segmentului de stradă Tudor Vladimirescu. Mă refer la acea porțiune care era blocată de anumite proprietăți. Iată un nou exemplu despre cum municipalitatea a fost blocată într-un proiect extrem de util, pentru târgumureșeni în primul rând, nu pentru Primărie, de către o persoană care n-a dorit să cedeze din proprietatea sa, deși, noi, ca municipalitate, am făcut toate exproprierile și toți proprietarii de acolo au fost despăgubiți la prețul pieței. Am fost nevoiți să ne reglăm problema în instanța de judecată. Am câștigat procesul. Ne bucurăm de această sentință favorabilă dată din partea magistraților și, iată, astăzi am și trimis utilajele să pregătească terenul pentru începerea lucrărilor. Sperăm să ne permită starea vremii, pentru a finaliza pregătirea terenului pentru asfaltare. În mod cert, anul viitor, acest segment de stradă va fi dat în folosință. Practic, strada Tudor Vladimirescu va fi continuă de la intersecția cu strada Bobâlna, la cea cu Budai Nagy Antal.

- Cine se va ocupa de aceste lucrări?                             

- De lucrare se va ocupa Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Târgu-Mureș, împreună cu Administrația Domeniului Public, deoarece sunt lucrări care trebuie realizate în comun de cele două direcții. Va fi o lucrare importantă, utilă și cred că în acea zonă traficul rutier va fi decongestionat.

- Care sunt costurile lucrării?

- Nu sunt informat, pe moment, despre costuri, dar pot afirma că segmentul de drum nu va avea parcări, pentru că nu ne permite lățimea terenului. Va fi un drum cu lățime de aproximativ trei metri și am impresia că se va putea realiza și un trotuar, mai îngust, pentru pietoni.

- De când este acest proiect, început și nefinalizat?

- Acest proiect este de cinci ani, când a și fost votat în Consiliul Local. După cum spuneam a fost blocat de un proprietar care s-a opus exproprierii.

- Dacă nu s-ar fi opus acel proprietar, în urmă cu cinci ani, în cât timp s-ar fi terminat lucrarea?

- S-ar fi terminat în maxim o jumătate de an, depinzând de starea vremii, de diferite complicații neprevăzute ce pot apărea la partea de infrastructură, pentru că acolo este clar că sunt și rețele de canalizare, apă, gaz, electrică. Dacă și vremea va ține cu noi, am convingerea că în patru luni lucrarea va fi finalizată. Dacă ne va mai păsui frigul, aproape toate lucrările vor fi realizate în acest an, iar anul viitor, în primăvară, când vremea va permite, lucrarea va fi finalizată și segmentul de stradă va fi dat în folosință. Dar aici este foarte important și votul consilierilor locali pentru alocarea fondurilor pentru lucrare. Sperăm că nu vom păți ca atunci când s-a votat bugetul și au fost tăiate fondurile alocate pentru realizarea de străzi, aici mă refer la consilierii UDMR, POL și cei care au mai rămas în PNL. Dacă ei se vor împotrivi acestui proiect, vom avea din nou probleme, întârzieri. Sper să înțeleagă consilierii că ei au depus un jurământ. În momentul în care au candidat pe listele consilierilor locali, au depus un jurământ în fața cetățenilor, a alegătorilor lor, angajându-se că își vor da toată silința ca proiectele să fie demarate în folosul comunității. Sper ca disputele politice să nu le tulbure mințile, pentru ca ei să ia decizii greșite.

 

Lasă un comentariu