CONSULTĂRI LA COTROCENI - ORBAN: PROPUNEREA DE PREMIER A PNL - SUBSEMNATUL; AM PREZENTAT DECIZIA DE A SUSȚINE ÎNTRUNIREA CONDIȚIILOR PENTRU ANTICIPATE

Distribuie pe:

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat joi, după consultările de la Cotroceni, că i-a prezentat președintelui decizia liberalilor de a susține întrunirea condițiilor pentru declanșarea alegerilor anticipate.

“Propunerea de premier este în conformitate cu hotărârea Consiliului Național, în persoana președintelui partidului, subsemnatul, Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat președintelui decizia Partidului Național Liberal de a susține întrunirea condițiilor pentru declanșarea alegerilor anticipate”, a declarat Orban.

În opinia sa, alegerile anticipate sunt necesare pentru a asigura o reprezentare corectă în Parlament a opțiunilor actuale ale electoratului.

“România are nevoie de o bună guvernare, România are nevoie de un parlament cu adevărat reprezentativ, format din oameni onești, competenți, dedicați servirii interesului public, care să reprezinte cu adevărat interesele, obiectivele și aspirațiile cetățenilor români. România are nevoie de un parlament care să fie oglinda fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români și care să poată stabili o majoritate stabilă, care să susțină un guvern care să pună în practică măsurile de reformă, de modernizare, de dezvoltare a României într-un ritm cât mai rapid”, a precizat liderul PNL.

El a adăugat că i-a prezentat președintelui Iohannis și o altă decizie luată în Consiliul Național al PNL, aceea ca parlamentarii partidului să participe la procedurile de învestire a două guverne, dar să nu voteze învestirea, pentru a permite dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

“Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toți partenerii care au fost alături de noi și care sunt în continuare alături de noi, pentru a stabili o strategie comună de declanșare a alegerilor anticipate”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul demis s-a declarat “foarte mulțumit” de echipa guvernamentală și a afirmat că, din punctul său de vedere, poate continua “în aceeași formulă” dacă va fi desemnat să formeze noul guvern.

ULTIMA ORĂ

Klaus Iohannis, după consultările cu partidele politice: “Întoarcerea la electorat înseamnă alegerile anticipate și ele sunt prima mea opțiune.

Îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou Guvern și să se prezinte în Parlament”.

 

GRUPUL PNL SE VA BATE PENTRU A READUCE ÎN DEZBATERE PROIECTELE PENTRU ALEGEREA PRIMARILOR ÎN DOUĂ TURURI

Grupul PNL “se va bate” în continuare pentru a readuce în dezbatereaa și votul Camerei Deputaților cele trei proiecte de lege pentru alegerea primarilor în două tururi, a declarat premierul interimar Ludovic Orban după moțiunea de cenzură.

“Să nu uităm că există în dezbaterea Parlamentului trei proiecte de lege pentru alegerea primarilor în două tururi, care au fost parcate neregulamentar de o majoritate din Birourile permanente reunite abuzivă, care nu dă doi bani pe regulamentul Camerelor reunite și care a trimis proiectele de lege către o comisie a celor două Camere, care își încetase activitatea. Cu siguranță, grupul PNL din Camera Deputaților se va bate pentru a scoate de la defuncta comisie de Cod electoral proiectele de lege și pentru a le readuce în dezbaterea și votul plenului Camerei Deputaților”, a precizat Orban întrebat pe această temă.

Lasă un comentariu