DREPT LA REPLICĂ

Distribuie pe:

Ca urmare a editorialului apărut în ediția de sâmbătă, 12 octombrie/luni, 14 octombrie 2019 a cotidianului “Cuvântul liber”, material semnat de către domnul Vasile Bota, în care apar referiri directe la Primăria municipiului Târgu-Mureș, facem următoarele precizări:

- Conform legislației în vigoare, obligația privind contractarea serviciilor de colectare selectivă a județului Mureș, inclusiv în municipiul Târgu-Mureș, revine în exclusivitate Consiliului Județean Mureș;

- Consiliul Județean Mureș a înființat în 2008 Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ECOLECT MUREȘ”, care gestionează deșeurile municipale, și anume: asigurarea colectării deșeurilor generate de întreaga populație; implementarea colectării separate a deșeurilor menajere; asigurarea de capacități suficiente de sortare și reciclare a deșeurilor; asigurarea de capacități de tartare a deșeurilor biodegradabile; depozitarea deșeurilor care nu pot fi valorificate în depozite conforme; delegarea gestiunii serviciilor de colectare, transport, tartare și depozitarea deșeurilor municipale.

- Menționăm faptul că în luna iulie 2019, licitația pentru colectarea selectivă în municipiul Târgu-Mureș a fost anulată, potrivit declarațiilor președintelui ADI “Ecolect Mureș”, dna. Toth Andrea, aceasta urmând a fi reluată la expirarea termenului de contestație. Ce s-a întâmplat, mai departe... vă lăsăm pe dumneavoastră să întrebați...

În acest context, stimate domnule Vasile Bota, mizam pe cunoștințele și pe vasta dvs. experiență și sperăm că pe viitor veți solicita și Primăriei municipiului Târgu-Mureș un punct de vedere, înainte de publicarea unor astfel de materiale, menite să aducă atingere administrației orașului.

Totodată, municipalitatea așteaptă, cu interes, ca responsabilii din cadrul Consiliului Județean Mureș să efectueze demersurile care se impun, pentru ca și târgumureșenii să aibă posibilitatea colectării selective, a protejării mediului și, de ce nu, să se alinieze la normativele UE.

Lasă un comentariu