DIFERENȚA DINTRE BOGAȚII ȘI SĂRACII LUMII, TOT MAI ACCENTUATĂ...

Distribuie pe:

Cel mai important furnizor mondial de știri și informații financiare, care transmite date în timp real, precum și istoricul acestora, știri de tranzacționare și analize de piață - Bloomberg - afirmă că inegalitatea din lume a ajuns la cote nemaivăzute, iar diferențele dintre săraci și bogați continuă să se accentueze.

De această dată, Bloomberg, citat de zf.ro, a realizat un grafic, care alocă tuturor cetățenilor acestei planete un rang, astfel încât fiecare dintre noi să descopere unde se situează din punct de vedere al inegalității.

Rangul oferă oricui un “calificativ al bogăției”, care variază de la - 1 (cei mai săraci din lume) la 11 (cei mai bogați din lume).

Doar doi oameni din întreaga lume au primit punctajul 11, respectiv Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și Bill Gates, fondatorul Microsoft, ceea ce înseamnă că ei au o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

Există doar 150 de oameni în lume care au un “calificativ al bogăției”, egal cu 10, categorie în care intri dacă ai o avere netă de minim 10 miliarde de dolari. Potrivit graficului, persoanele care se încadrează în această categorie își permit să cumpere o echipă sportivă dintr-o țară mare, de exemplu.

La polul opus, există 1,5 miliarde de oameni care se încadrează în categoriile dintre -1 și 2, ceea ce înseamnă că au o avere netă de mai puțin de 1.000 de dolari. Aici intră și persoanele care au o avere netă negativă, adică sunt “datori vânduți”. Din această categorie fac parte, în general, cei care practică agricultura de subzistență și cei care își pot permite foarte puține lucruri.

De asemenea, există 1,7 miliarde de oameni care au un “calificativ al bogăției” egal cu 3, ceea ce înseamnă că averea lor se situează la peste 1.000 de dolari. Aceștia sunt reprezentați, de obicei, de persoane care pot acoperi mici urgențe, fără a se împrumuta.

Ceea ce subliniază foarte clar graficul Bloomberg este cât de extremă este inegalitatea veniturilor. Astfel, în 2018, cei mai bogați 26 de oameni din lume aveau cumulat aceeași avere precum jumătatea cea mai săracă din populația lumii.

În aceeași perioadă, averea miliardarilor lumii a crescut cu 900 de miliarde de dolari (2,5 miliarde de dolari pe zi), în timp ce averea celor 3,8 miliarde de oameni care se situează în jumătatea celor mai săraci din lume a scăzut cu 11%...

Lasă un comentariu