REGHIN - CINE N-ARE BĂTRÂNI…

Distribuie pe:

Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, organizează azi, 29 octombrie, Ziua Porților Deschise dedicată seniorilor din comunitate care vor să facă voluntariat și să se implice în activitățile educative ale Centrului de zi Casa Maria II. Evenimentul, care are loc în cadrul proiectului „Generații”, desfășurat de Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Hochland România, a fost organizat, pe parcursul lunii octombrie, în mai multe centre sociale de tip școală după școală din județele Alba, Mureș și Sibiu.

Seniorii interesați vor cunoaște activitatea Centrului de zi „Casa Maria II”, îi vor întâlni pe copiii care frecventează centrul și vor afla despre activitățile pe care le desfășoară.

Sunt vizate persoanele vârstnice care doresc să-și asume un nou rol social, valorificându-și experiența, pasiunea sau talentul, venind cu idei și propuneri de programe educative, vocaționale, practice sau de dezvoltare personală, pe care vor să le organizeze în cadrul centrului. „Prin încurajarea activităților intergeneraționale dorim ca seniorii să devină bunici, profesori de meditații, tutori în cadrul unor activități creative sau educative dedicate copiilor sprijiniți în cadrul Centrului. Nu ne puteam imagina un proiect mai frumos care să aducă împreună două generații și care să aducă zâmbete mai sincere”, spune părintele Gherman Dimitrie, președintele așezământului, citat de glasulvailor.ro.

Proiectul “Generații” este derulat în cinci centre sociale din zona Transilvaniei și își propune să mobilizeze 50 de seniori ca mentori ai copiilor. Este susținută astfel îmbătrânirea activă și implicarea persoanelor de vârsta a treia prin voluntariat, valorizându-le experiența și redându-le sentimentul de utilitate, precum și bucuria de a trăi și de a dărui.

În prezent, 30 de copii proveniți din familii defavorizate frecventează Centrul, beneficiind de asistență socială și sprijin educațional.

Voluntarii seniori pot deveni mentori, profesori, îndrumători, meșteri pentru cursul propus, în funcție de experiența personală și profesională, dar și prieteni ai copiilor care frecventează centrul respectiv.

Lasă un comentariu