AMENZI TRIPLATE PENTRU ARUNCAREA MOLOZULUI LA ÎNTÂMPLARE!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 865, din 28 octombrie 2019, a fost publicată Legea nr. 188/2019, prin care sunt prevăzute amenzi triple pentru aruncarea molozului la întâmplare, după renovarea apartamentului.

Noua lege intră în vigoare joi, 31 octombrie 2019, și vizează persoanele fizice care își modernizează locuințele sau care fac lucrări de construire ori demolare. Acestea pot fi amendate cu până la 6.000 de lei dacă aruncă gunoaiele pe domeniul public sau la ghenele de gunoi ale primăriei. În plus, cei amendați vor fi obligați să ia deșeurile, să curețe și apoi să le elimine legal. Până acum, astfel de sancțiuni pentru persoane fizice se încadrau între 1.000 și 2.000 de lei.

Sancțiunile sunt și mai aspre în cazul firmelor de construcții, care abandonează deșeuri rămase în urma diverselor modernizări, construiri sau demolări de locuințe sau sedii de firme. În cazul lor, amenzile sunt cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei și, în plus, aceste firme vor fi obligate să ia deșeurile, să curețe terenul pe care le-au aruncat și apoi să le elimine legal.

Inițiatorii legii au dorit să combată astfel practica generalizată de a arunca deșeurile din modernizări, construiri și demolări fie în pubelele sau ghenele pentru deșeuri municipale, fie pe drumuri sau pe terenurile abandonate.

Lasă un comentariu